Άρθρα στην κατηγορία ΔΑΣ ΟΑΣΑ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΣΥΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΣΥ

10-3-2022

Πεδίο εφαρμογής

Στις διατάξεις της παρούσας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υπάγονται όλοι οι μισθωτοί που συνδέονται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με την Εταιρεία ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (0ΣΥ ΑΕ). Διαβάστε το άρθρο »

Ανακοίνωση- Κάλεσμα18-62022

Εδώ και τώρα η εταιρεία να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πλήρη απομόνωση της καμπίνας του οδηγού όπως έχει επιβάλλει η ανάγκη για την προστασία της υγείας μας και έχει την σύμφωνη γνώμη όλων των συναδέλφων.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να δώσει χώρο στα οχήματα και να αραιώσει το επιβατικό κοινό σε συνδυασμό με την πύκνωση των δρομολογίων.

Σε καμία περίπτωση και κανένας να μην ξεκινήσει να φέρει πιο κοντά τους συναδέλφους μας με το επιβατικό κοινό, ενώ μαίνεται η πανδημία με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά και δεκάδες θανάτους. Διαβάστε το άρθρο »

Για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ΣΣΕ του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ.16-6-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, -σσες, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. την Δευτέρα 06 Ιουνίου, το προεδρείο του συνδικάτου ενημέρωσε τις παρατάξεις για την πρόταση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) που τους ανακοινώθηκε από τη διοίκηση για την οποία, διοίκηση και υπουργείο Μεταφορών έχουν συμφωνήσει
και την έχουν στείλει στο υπουργείο Οικονομικών προς έγκριση.

Η συγκεκριμένη πρόταση-κοροϊδία περιλαμβάνει τους εξής όρους: Διαβάστε το άρθρο »

Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε το συνάδελφο και συναγωνιστή μας Ανδρέα ΧανιώτηΘλίψη και συγκίνηση σήμερα στην ΔΑΣ-ΟΑΣΑ από το χαμό του συναγωνιστή μας Ανδρέα Χανιώτη.
Διαβάστε το άρθρο »

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ και ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ-ΟΣΥΑΠΟ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ7-5-2022

Το ατύχημα που συνέβη , το πρωί της Παρασκευής 6 Μάη, στην παραλιακή λεωφόρο με την πρόσκρουση λεωφορείου των Αστικών Συγκοινωνιών (Ο.ΣΥ.) σε στύλο και τον τραυματισμό έξι επιβατών και του οδηγού του οχήματος , δυστυχώς, αποδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας με τη διαρκή υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση και την ιδιωτικοποίησή τους.
Διαβάστε το άρθρο »

Αξημέρωτα για δουλειά οι εργάτες και το σφαχτό άφαντο!21-4-2022

Συνάδελφοι -σες για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε να περάσουμε τις ημέρες των εορτών έτσι όπως αρμόζει σε κάθε άνθρωπο που εργάζεται.

Κυβέρνηση και εργοδοσία φέρουν ακέραια την ευθύνη για το γεγονός αυτό.
Διαβάστε το άρθρο »

Για τις αρχαιρεσίες του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.16-4-2022

Συνάδελφοι –σες, το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών είναι θετικό για τους συναδέλφους μέλη του σωματείου τεχνικών, αλλά και για τον κλάδο γενικότερα.

Η σημαντική αύξηση των δυνάμεων του συνδυασμού μας σε ψήφους και σε έδρες (93 από 57 ψήφοι και 2 από 1 έδρα στο Δ/Σ) και (116 από 88 ψήφοι και 2 από 1 αντιπροσώπους στο ΕΚΑ) είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα των εργαζομένων προς την κατεύθυνση της ισχυροποίησης και μαχητικότητας του σωματείου.
Διαβάστε το άρθρο »

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ-ΟΣΥ: ΣΤΙΣ 14 ΑΠΡΙΛΗ 2022 ΨΗΦΙΖΩ ΔΑΣ 

Συνάδελφε-σα, μετά από μια πλούσια σε εξελίξεις τριετία καλούμαστε με την ψήφο μας να αναδείξουμε νέα διοίκηση στο Δ/Σ του σωματείου μας. Θα θέλαμε με την παρούσα διακήρυξη να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί στο σύνολο των συναδέλφων όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό κριτήριο για την επιλογή του ψηφοδελτίου που θα πέσει στην κάλπη, θέτοντας ως προτεραιότητα το τι σωματείο έχουμε σήμερα ανάγκη προκειμένου να διαφυλαχθούν και να αναπτυχθούν τα δικαιώματά μας. Η εμπειρία των πολύχρονων αγώνων που πρωτοστατούν οι δυνάμεις μας είναι εγγύηση και φάρος για να στρέψεις με την ψήφο σου τη διοίκηση του σωματείου στη σωστή κατεύθυνση, στην ρεαλιστική πλευρά του ανυποχώρητου ταξικού αγώνα.
Διαβάστε το άρθρο »

Η Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. χαιρετίζει αγωνιστικά τους απεργούς9-4-2022

Η Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. χαιρετίζει αγωνιστικά τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ. που πήραν μέρος καθολικά στην πανεργατική απεργία στις 6 του Απρίλη και ειδικά τους 800 περίπου εργαζόμενους στα λεωφορεία της Ο.ΣΥ. που περήφανα συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία προσπερνώντας τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες στα Δ.Σ. του συνδικάτου εργαζομένων Ο.Α.Σ.Α. και σωματείου τεχνιτών Ο.ΣΥ. οι οποίες είχαν κηρύξει στάσεις εργασίας.
Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός