Άρθρα στην κατηγορία ΔΑΣ ΟΑΣΑ

Για το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ.Αθήνα 24/01/2023

Χαιρετίζουμε όλους και όλες που στήριξαν με την ψήφο τους τη ΔΑΣ ΟΑΣΑ. Ιδιαίτερα όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά. Κόντρα στους εκβιασμούς , τις απειλές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
Διαβάστε το άρθρο »

Με άνισους όρους δίνεται η μάχη των Αρχαιρεσιών στις 18·19 Ιανουαρίου στο συνδικάτο εργαζόμενων ΟΑΣΑ.16-1-2023

Με άνισους όρους δίνεται η μάχη των Αρχαιρεσιών στις 18·19 Ιανουαρίου στο συνδικάτο εργαζόμενων ΟΑΣΑ.

Το βράδυ της Δευτέρας η εφορευτική επιτροπή έδωσε ψηφοδέλτια μόνο στις παρατάξεις ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ ΜΕΤΑ με το πρόσχημα ότι το τυπογραφείο έφερε μόνο για αυτούς τους τρεις συνδυασμούς ψηφοδέλτια.
Διαβάστε το άρθρο »

Μονόδρομος η ψήφος στην ΔΑΣ-ΟΑΣΑ για ισχυρό συνδικάτο.ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023

Παίρνουμε μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες 18 & 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εκπροσώπους για το ΕΚΑ και την Ομοσπονδία.

Mε τη συμμετοχή, τη ψήφο, τον αγώνα μας, δυναμώνουμε τις δυνάμεις της ΔΑΣ, αλλάζουμε τους συσχετισμούς στο συνδικάτο.

Για να γίνει το συνδικάτο μας το «κοινό σπίτι» όλων των συναδέλφων/ισσών, η αιχμή του δόρατος στη μάχη για όλα τα ζητήματα, «ασπίδα» για όλους/όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες. Για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ώστε να μην πληρώσει και πάλι ο λαός, για να δώσουμε συνέχεια στον δρόμο που άνοιξε η Γ.Σ. στις 20 Δεκεμβρίου. Για να ζούμε με αξιοπρέπεια, να γυρνάμε σώοι και αβλαβείς στα σπίτια μας, να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας.
Διαβάστε το άρθρο »

Καμία ηλεκτρονική ψήφος!5-1-2023

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ να συμμετέχουν δια ζώσης στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου και να μην κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Να είναι οι αρχαιρεσίες μια ζωντανή διαδικασία του συνδικαλιστικού κινήματος
Διαβάστε το άρθρο »

θερμές ευχές από την ΔΑΣ ΟΑΣΑ για Καλή και Αγωνιστική ΧρονιάΛεφτά υπάρχουν… για τα επιχειρηματικά συμφέροντα24-12-2022

Την ώρα που τελειώνει άλλη μια δύσκολη χρονιά για τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες που αντιμετωπίζουν οξυμένα οικονομικά προβλήματα, αλλά και εργασιακά με χαρακτηριστικότερα την έλλειψη προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας. Η απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης είναι από τη μία οι εκβιασμοί και οι απειλές σε κάθε απόπειρα να διεκδικήσουμε βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας και από την άλλη η διαρκής και ολοφάνερη κοροϊδία. Διαβάστε το άρθρο »

Όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του συνδικάτου19-12-2022

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά από πάρα πολύ καιρό, μεγάλα λόγια και εξαγγελίες για τη καλύτερη Σ.Σ.Ε. των τελευταίων ετών, τα δυο προεδρεία συμφώνησαν και υπόγραψαν με τη διοίκηση της Ο.ΣΥ. Μία Σ.Σ.Ε. που όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες, αλλά δεν καλύπτει ούτε τις πιο βασικές μας ανάγκες.

Κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τη Συλλογική Σύμβαση που συμφώνησαν τα προεδρεία των σωματείων στη ΣΤΑ.ΣΥ. με την αντίστοιχη διοίκηση. Πρόκειται για συμβάσεις που το μόνο “νέο” που έχουν να προσφέρουν στους εργαζόμενους είναι κουπόνια. Καμία αύξηση του βασικού μισθού με τη δικαιολογία του ενιαίου μισθολογίου. Δεν είναι τυχαίο ότι επαναλαμβάνεται και εδώ η “εφεύρεση” του λογαριασμού αλληλεγγύης. Η παραχώρηση δηλαδή στη διοίκηση του δικαιώματος να αναπροσαρμόζει παροχές ανάλογα με το διαθέσιμο μπάτζετ καθιστώντας επί της ουσίας τους εργαζόμενους ζητιάνους, που θα παρακαλάμε για ένα ευρώ στα κουπόνια, για ένα επίδομα κλπ. Διαβάστε το άρθρο »

<<Προς όλα τα email των συναδέλφων>>9-12-2022

<<Προς όλα τα email των συναδέλφων>>

Η εταιρεία και ο νέος ιδιοκτήτης, το υπερταμείο, με απύθμενο θράσος ζητάνε την «γνώμη» των εργαζομένων για το εργασιακό περιβάλλον! Μάλλον δεν βλέπουν το συνεχώς μειούμενο συγκοινωνιακό έργο, τις άθλιες και πανάρχαιες εγκαταστάσεις, τα άθλια ωράρια, τους μισθούς πείνας, τους 800 και πλέον κατεβασμένους οδηγούς λόγω ασθένειας και τα αμέτρητα προβλήματα.
Διαβάστε το άρθρο »

Πειθαρχικές ποινές ή χαράτσωμα ξαναφέρνει στην επιφάνεια η ΟΣΥ.15-11-2022

Συνάδελφοι /σσες την ώρα που όλα δείχνουν πως η πανδημία ξαναφουντώνει, η εταιρεία σε πρόσφατη ανακοίνωση της για την υποχρεωτικότητα διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων για COVID 19 καλεί τους εργαζόμενους να πληρώσουν απ’ το ήδη τσακισμένο εισόδημα τους για μοριακά και για rapid τεστ και στη συνέχεια να εγκαταλείπονται στο έλεος της “ατομικής ευθύνης” και στα πρωτόκολλα – λάστιχο. Διαβάστε το άρθρο »

Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία8-11-202

Η προσφυγή στα δικαστήρια της διοίκησης για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία για τις 9 Νοεμβρίου αποδεικνύει τον τρόμο της κυβέρνησης για την εντεινόμενη αγανάκτηση των εργαζομένων λόγω των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί με βάση τους αντεργατικούς και απεργοκτόνους νόμους που έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις έχει ως στόχο την τρομοκράτηση και την επιβολή σιγής νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Διαβάστε το άρθρο »

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός