Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Άρθρα στην κατηγορία ΔΑΣ ΟΑΣΑ

ΔΑΣ-ΟΑΣΑ: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ 18:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

22-10-2019

Ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και στα συνδικάτα τους επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ με το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο- τερατούργημα, πιάνοντας το νήμα από τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στρώνοντας το αντιλαϊκό έδαφος για «ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα» δηλαδή για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Διαβάστε το άρθρο »

Τώρα μόνο απεργία.Συνάδελφοι συναδέλφισσες, συμμετέχουμε όλοι δυναμικά στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε το άρθρο »

Όχι άλλη κοροϊδία τώρα απόφαση για απεργία. 

Ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός που εκφράζεται μέσα από τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΜΕΤΑ, και διάφορων τάχα ανεξάρτητων οι οποίες έχουν την πλειοψηφία στα σωματεία του κλάδου, κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τον κλάδο στο σκοτάδι και την αδράνεια για ακόμα μια φορά. Διαβάστε το άρθρο »

ΔΑΣ-ΟΑΣΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ30/8/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις οδικών συγκοινωνιών.
Προς όλους τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων. Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. να βάλει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο. Διαβάστε το άρθρο »

ΔΑΣ ΟΑΣΑ: Οργάνωση και αγώνας η απάντηση των εργατών14-8-2019

Φορτσάτη μπήκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Αμέσως-αμέσως προώθησε δύο τροπολογίες που είναι απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων και του μεγάλου κεφαλαίου η μία για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και η άλλη για ουσιαστικά παραπέρα διευκόλυνση στις απολύσεις και στην ασυδοσία των εργοδοτών, ταυτόχρονα έβαλε ταβάνι στις αποδοχές των συνταξιούχων. Διαβάστε το άρθρο »

Για την απάνθρωπη κατάσταση στην Λ/Φ ΓΡΑΜΜΗ 608 ΓΑΛΑΤΣΙ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΝΕΚΡ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ 

Για την απάνθρωπη κατάσταση

στην Λ/Φ ΓΡΑΜΜΗ 608 ΓΑΛΑΤΣΙ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΝΕΚΡ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Προς : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Κοινοποίηση: ΟΑΣΑ. ΟΣΥ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κύριοι του υπουργείου, σας δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στην ΑΦΕΤΗΡΙΑ της λεωφορειακής γραμμής 608 ΓΑΛΑΤΣΙ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΝΕΚΡ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ. Διαβάστε το άρθρο »

Ιδού τα αποτελέσματα… Σε σχέση με το ατύχημα που συνέβη και αφορά στην σύγκρουση λεωφορείου της ΟΣΥ με συρμό του προαστιακού.Ιδού τα αποτελέσματα της εντατικοποίησης της εργασίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ.

Ιδού τα αποτελέσματα των ελλείψεων σε προσωπικό σε ανταλλακτικά σε οχήματα.

Ιδού τα αποτελέσματα της αδιαφορίας των κυβερνήσεων που επιδεικτικά αγνοούν τα αιτήματα του λαού γενικότερα αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών του και ειδικότερα εδώ για παρεμβάσεις στο οδικό-σιδηροδρομικό δίκτυο. Διαβάστε το άρθρο »

Σύμβαση ντροπής που επικαιροποιεί όλες τις μισθολογικές και εργασιακές ανατροπές των προηγούμενων χρόνων 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Με την πρόσφατη υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από την πλειοψηφία του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ και αντίστοιχα του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ με την εταιρία «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός «ναρκοθετεί» την ίδια την ισχύ της ΣΣΕ, αποδέχονται τις δραματικές περικοπές σε μισθούς κοινωνικές παροχές, την εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώθηκε στις αστικές συγκοινωνίες από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ την περίοδο 2010 – 2019, γι’ αυτό είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου. Διαβάστε το άρθρο »

Νάτος ο πραματευτής. 

Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Πατούλης.

Ήρθε να δει την πραμάτεια που έχει να ξεπουλήσει στην περίπτωση που αναλάβει τα ηνία της περιφέρειας Αττικής από την κυρία Δούρου. Διαβάστε το άρθρο »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΣ-ΟΑΣΑ: ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ10-4-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

    Συνάδελφοι συναδέλφισσες,

Καταγγέλουμε τις συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΡ.ΕΝΟΤΗΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ), όπου μετά και την αποτυχημένη προσπάθεια για συνέδριο-παρωδία στη ΓΣΕΕ στα 5αστερα ξενοδοχεία στη Καλαμάτα και την Ρόδο, επιδιώκουν τώρα με εκφυλιστικές – νόθες διαδικασίες στις αρχαιρεσίες στο Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, να προδιαγράψουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ- ΕΝΙΑΙΟ, ΔΕΤΟ, ΑΡ.ΕΝΟΤΗΤΑ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) στα ψηφοδέλτια που κατέθεσαν για τις αρχαιρεσίες του σωματείου που θα γίνουν στις 18 Απριλίου, περιλαμβάνουν ίδιους υποψηφίους!

Δηλαδή, βρέθηκαν υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ενότητας Τεχνικών ΟΣΥ “ΔΕΤΌ” και ταυτόχρονα οι ίδιοι στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ καθώς και υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της ΔΕΤΟ ταυτόχρονα στο ψηφοδέλτιο της «αριστερής ενότητας και συνεργασίας τεχνικών» ΟΑΣΑ – ΟΣΥ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και διευθυντικό στέλεχος της ΟΣΥ.

Επίσης στο ψηφοδέλτιο της ΔΕΤΟ υπήρχαν υποψήφιοι που δεν είναι μέλη του σωματείου, όπως προκύπτει από το μητρώο μελών.

Ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός προωθεί τη στρατηγική του κεφαλαίου με τη κάλυψη των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας άθλιες μεθοδεύσεις και εκβιασμούς για να δεσμεύσουν την ψήφο των εργαζομένων και να διαμορφώσουν πριν την κάλπη τους συσχετισμούς. Έτσι ώστε τα τσιράκια της εργοδοσίας να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για το χτύπημα σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα του κλάδου και ταυτόχρονα την παραχώρηση των αστικών συγκοινωνιών σους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να κάνει υπόθεση δική του την ισχυροποίηση του σωματείου, να καταδικάσει με την ψήφο του την μεθόδευση της συνδικαλιστικής μαφίας ρίχνοντας στην κάλπη το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ.

ΨΗΦΙΖΩ ΔΑΣ-ΟΑΣΑ ΣΤΙΣ 18 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΣΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου&14ου ΜΙΣΘΟΥ

7ΩΡΟ-5ΗΜΕΡΟ-35ΩΡΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ 50%

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ – ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ-ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 562577Συνολικές αναγνώσεις:
  • 112Αναγνώσεις σήμερα:
  • 270487Συνολικοί επισκέπτες:
  • 96Επισκέπτες σήμερα:
  • 4Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ