Άρθρα στην κατηγορία ΔΑΣ ΟΣΜΕ

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. για τις αντεργατικές και τις άθλιες πρακτικές της11-12-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. για τις αντεργατικές και τις άθλιες πρακτικές της

Τη «δόξα» πολυεθνικών ομίλων ζήλεψε η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. που εκβίασε εργαζόμενους οδηγούς της να υπογράψουν σύμβαση με ρήτρα διάρκειας 1 έτους και προστίμου 100 ευρώ ημερησίως (!!) σε περίπτωση αποχώρησης τους από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και απασχόλησης τους σε άλλη ανταγωνιστική προς την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης εταιρίας.
Διαβάστε το άρθρο »

Την παρέμβαση της ΟΣΜΕ απαιτεί η ΔΑΣ ΟΑΣΘ για το αίσχος της εξαήμερης <<εθελοντικής>> εργασίαςΠρος
Πρόεδρο και Δ.Σ. Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας

Συνάδελφοι στις 4 Σεπτέμβρη 2023 η διοίκηση του ΟΑΣΘ εξέδωσε επιστολή προς τον Σύνδεσμο ιδιωτικών σχολείων. Σε αυτή την επιστολή αναφέρει ότι περιήλθε σε γνώση της διοίκησης του Οργανισμού ότι οδηγοί του σε ημέρες και ώρες ανάπαυσης εργάζονται ως οδηγοί σχολικών λεωφορείων. Στη συνέχεια ζητούσε την παρέμβαση του Συνδέσμου προκειμένου τα ιδιωτικά σχολεία να μην χρησιμοποιούν οδηγούς του ΟΑΣΘ λόγω του ότι αυτό απαγορεύεται από το νόμο και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια μεταφορά.Τη συγκεκριμένη επιστολή ο ΟΑΣΘ την κοινοποίησε στο ΣΕΠΕ, στην Τροχαία και στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Διαβάστε το άρθρο »

Προς Πρόεδρο και ΔΣ ΟΣΜΕ15-9-2023

Προς Πρόεδρο και ΔΣ ΟΣΜΕ

Συνάδελφοι την ώρα που το επιτελικό κράτος των αρίστων και το πολιτικό
προσωπικό του αφήνει στην τύχη τους χιλιάδες εργαζόμενους που πλήγηκαν από τις φωτιές και τις πλημμύρες και δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης τους γιατί τα θεωρεί κόστος ;eρχεται με την Κυβέρνηση της ΝΔ με ιδιαίτερη σπουδή και “ικανότητα” να φέρει στην Βουλή ένα ακόμη αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα.
Διαβάστε το άρθρο »

Για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας12-7-2023

Προς
Πρόεδρο και Δ.Σ. Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας

Συνάδελφοι
Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι η κυβέρνηση και τα κόμματα τους με όχημα τα προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης αλλά και την επενδυτική βαθμίδα που εξασφαλίζουν πακτωλό δισεκατομμυρίων για το μεγάλο κεφάλαιο ετοιμάζουν νέο γύρο αντεργατικής επίθεσης.
Διαβάστε το άρθρο »

Για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης των σωματείων της ΟΣΜΕ11-7-2023

Προς Πρόεδρο και Δ.Σ. Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας

Συνάδελφοι
Σε συνθήκες έντασης της επίθεσης, από την πλευρά των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου και της κυβέρνησης, γίνεται ακόμη πιο αναγκαία η άμεση επικοινωνία όλων των μελών της Διοίκησης και των παρατάξεων, με τους εργαζόμενους και τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας. Διαβάστε το άρθρο »

31ο Συνέδριο της ΟΣΜΕ: Ακόμα τρία χρόνια χωρίς ΣΣΕ οι εργαζόμενοι στις μεταφορέςΔεκέμβρης 2022

31ο Συνέδριο της ΟΣΜΕ

Ακόμα τρία χρόνια χωρίς ΣΣΕ οι εργαζόμενοι στις μεταφορές

Ο εκφυλισμός των διαδικασιών και η «νομιμοποίηση» των μηχανισμών διατήρησης των πλαστών πλειοψηφιών ήταν το χαρακτηριστικό και αυτού του συνεδρίου όπως και των προηγούμενων.
Ήταν όλοι εκεί! Διάφοροι ζογκλέρ και ακροβάτες του συνδικαλισμού που άλλα έλεγαν, άλλα εννοούσαν και άλλα έκαναν, ταχυδακτυλουργοί της κάλπης και παλιάτσοι της εργοδοσίας, παρατρεχάμενοι των κομμάτων εξουσίας, όλοι αυτοί «μαζί» σε ένα το απίστευτο τσίρκο που τυπικά ονομάστηκε συνέδριο Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών !!
Διαβάστε το άρθρο »

Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία8-11-202

Η προσφυγή στα δικαστήρια της διοίκησης για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία για τις 9 Νοεμβρίου αποδεικνύει τον τρόμο της κυβέρνησης για την εντεινόμενη αγανάκτηση των εργαζομένων λόγω των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί με βάση τους αντεργατικούς και απεργοκτόνους νόμους που έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις έχει ως στόχο την τρομοκράτηση και την επιβολή σιγής νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
Διαβάστε το άρθρο »

Ποιος θα καταργούσε ενώ εφαρμόζει στην πράξη τον νόμο Χατζηδάκη ;14-3-2022

Ποιος θα καταργούσε ενώ εφαρμόζει στην πράξη τον νόμο Χατζηδάκη ;

Η ΟΣΜΕ δηλ. η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας που είναι και το αντιπροσωπευτικότερο δευτεροβάθμιο όργανο στο χώρο των Μεταφορών -και που η πλειοψηφία του προεδρείου της πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ- είχε προκηρύξει για την Τρίτη 15-3-2022 24ωρη κλαδική απεργία για τους συγκοινωνιακούς φορείς της ΟΣΥ και του ΟΑΣΘ με αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις επιχειρήσεις αυτές.
Διαβάστε το άρθρο »

Εκπομπή– Παρεμβάσεις Συνδικάτων για τα προβλήματα των εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας – ΠΑΜΕ Web Radio(VIDEO)Διαβάστε το άρθρο »

Τοποθέτηση εκπροσώπου της ΔΑΣ ΟΑΣΑ Γιάννη Κιούση στο Δ.Σ του Σ.Ε.Ο της 30-11-2021Τοποθέτηση εκπροσώπου της ΔΑΣ ΟΑΣΑ Γιάννη Κιούση στο Δ.Σ του Σ.Ε.Ο της 30-11-2021 για την θέση του προέδρου της ΟΣΜΕ όπως αυτή διατυπώθηκε και εκφράστηκε από τον ίδιο στην συνεδρίαση- Ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών προσώπων στην Βουλή στις 22/10/2021 κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών <<Οδηγώντας με Ασφάλεια>>. Διαβάστε το άρθρο »

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός