ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Το ΝΑΤΟ «γκριζάρει» το Αιγαίο



e3awacs1Για ακόμη μια φορά, το ΝΑΤΟ, λαμβάνει θέση επί των τουρκικών αιτιάσεων επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, εξαιρώντας για ακόμη μια φορά τη Λήμνο, από ΝΑΤΟική άσκηση, υλοποιώντας στην πράξη το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου, δημιουργώντας επικίνδυνα δεδομένα στην κόντρα μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλαδας – Τουρκίας αλλά και  ακυρώνοντας στην πράξη τα επιχειρήματα περί εξυπηρέτησης των εθνικών συμφερόντων από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, αυτές τις μέρες επρόκειτο να γίνει στον ελλαδικό χώρο η άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου «Rammstein Guard 2017». Ο αρχικός σχεδιασμός, μάλιστα, ήταν η εν λόγω ΝΑΤΟική άσκηση να συνδυαστεί με την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «ΑΣΤΡΑΠΗ 3/17» που θα ξεκινήσει αργά το βράδυ της Δευτέρας και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μάρτη.

Ωστόσο, η Τουρκία, μέσω αξιωματικού που υπηρετεί στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, απαίτησε να εξαιρεθεί η Λήμνος από ΝΑΤΟική άσκηση, επαναφέροντας τη θεωρία της περί «αποστρατικοποιημένων ελληνικών νησιών» του Αιγαίου.

Το ΝΑΤΟ αποδέχθηκε το αίτημα και «ενημέρωσε» σχετικά την Αθήνα, η οποία επέμεινε για συμπερίληψη της Λήμνου στην άσκηση, έβαλε διορία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας να γίνει σεβαστό το αίτημά της για να περιληφθεί η Λήμνος στην άσκηση. Το ΝΑΤΟ δεν απάντησε και η άσκηση επισήμως «ματαιώθηκε».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 902.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός