Συγκέντρωση για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις σήμερα Πέμπτη



Άνδρες της Μεραρχίας 117... «ξεκουράζονται», ενώ πίσω τους καίγονται τα ΚαλάβρυταΆνδρες της Μεραρχίας 117… «ξεκουράζονται», ενώ πίσω τους καίγονται τα Καλάβρυτα

Συγκέντρωση για τη διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) και το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), σήμερα Πέμπτη 6 Απρίλη  (ημέρα εισβολής των χιτλερικών στρατευμάτων στην Ελλάδα) στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κοραή (Κοραή 4), έξω από το χώρο ιστορικής μνήμης 1941-1944 (έδρα της Κομαντατούρ, όπου βασανίστηκαν χιλιάδες Έλληνες από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής).

Θα ακολουθήσει πορεία προς τη γερμανική Πρεσβεία και ειρηνική συμβολική περικύκλωση της. Την εκδήλωση διαμαρτυρίας στηρίζει και η Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR).

Οι διοργανωτές στο κάλεσμα τους αναφέρουν:

«Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι απόγονοι και οι φίλοι τους, καλούνται να πάρουν μαζικά και μαχητικά μέρος με τα λάβαρά τους στην συγκέντρωση και την πορεία, βροντοφωνάζοντας: «Τα εγκλήματα των ναζί δεν παραγράφονται», «δικαιοσύνη και αποζημίωση», «δικαιοσύνη και επανόρθωση», «να αποδοθούν επιτέλους οι Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στη χώρα μας»».

ΠΗΓΗ: 902.gr

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός