Για το αποτέλεσμα των εκλογών και την απεργία στις 12-11-2015



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!                     Θεσσαλονίκη 9-11-2015

                       Για το αποτέλεσμα των εκλογών και την απεργία στις 12-11-2015

 

    Συνάδελφοι-σσες, στις 4 και 5 Νοέμβρη καταγράφηκε το εκλογικό αποτέλεσμα και επιβεβαιώθηκε η μεγάλη πτώση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ με απώλεια 4 έδρες (από 15 σε 11).Μεγάλη κερδισμένη των εκλογών η ΑΚΕ που χρησιμοποίησε την Ε.ΣΥΣ ως όχημα για να εκλέξει 2 συμβούλους από τους 4 της Ε.ΣΥΣ. Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΚΕ –κομματική παράταξη της ΝΔ- επί 6 συνεχή χρόνια δεν εκπροσωπούνταν στα Δ.Σ.

Η Ε.ΣΥΣ -που καρπώθηκε εξ ολοκλήρου τις απώλειες της ΕΝΟΤΗΤΑΣ- όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας  λειτούργησε ως ανάχωμα για να μην ενισχυθεί η ΔΑΣ που ωστόσο διατήρησε τις 2 έδρες της  στο Δ.Σ. και παρά τους κατά 170 λιγότερους ψηφίσαντες από τις εκλογές του 2012 δεν απώλεσε ψήφους αλλά αύξησε έστω και ελάχιστα τη δύναμη της. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους υποψήφιους στήριξαν με θάρρος και ανιδιοτέλεια την παράταξη μας και σε όσους  συναδέλφους την ψήφισαν  πιστεύοντας στον έντιμο και καθαρό αγώνα που κάνει για όλους τους εργαζόμενους.

 Όπως όμως λέει και το τραγούδι «…η ζωή τραβά την ανηφόρα…» και έτσι, είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά και να οργανώσουμε τον αγώνα για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η ΓΣΕΕ μετά από την πρόταση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την Πέμπτη 12-11-2015 ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. έρχεται να τελειώσει τη βρόμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Αυξήσεις στα γενικά όρια ηλικίας, νέες μειώσεις στις συντάξεις, μετατροπή των επικουρικών συντάξεων σε επικουρικά επιδόματα κλπ είναι μερικά από τα μέτρα. Αργότερα θα ασχοληθούν και με τη λίστα των Β.Α.Ε. που μας αφορά ειδικότερα και ως εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ. Πολύς λόγος γίνετε και για τους fasttrackπλειστηριασμούς σπιτιών, τους απαντάμε:

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!!                                                   Προτείνουμε την δημιουργία επιτροπής αγώνα για το μπλοκάρισμα κατασχέσεων σπιτιών συναδέλφων

 Είχαμε γράψει σε ανακοίνωση μας στις 3-3-2010 σχετικά με το τότε επερχόμενο 1ο Μνημόνιο το εξής:

«ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ….ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ»!!!

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε πλήρως ενώ η σημερινή πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδικάτου διαψεύστηκε παταγωδώς για την τακτική «της μη αντιπαράθεσης» με τις κυβερνητικές επιλογές και σήμερα βρισκόμαστε σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο. Στην εκλογοαπολογιστική Γ. Συνέλευση η ΔΑΣ κατέθεσε έγγραφη πρόταση προς το προεδρείο της Συνέλευσης για να πάρουμε απόφαση για την απεργία ωστόσο, το προεδρείο τηρώντας τις «δημοκρατικές διαδικασίες»…..ούτε καν τη διάβασε!!!! Τις επόμενες μέρες ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο του Συνδικάτου ότι η απόφαση θα παρθεί στο Δ.Σ.

 Από τα παραπάνω φαίνεται καθαρά ότι αυτοί που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους δεν θέλουν τους συναδέλφους να αποφασίζουν οι ίδιοι σε συλλογικές διαδικασίες μέσα από Γ. Συνελεύσεις αλλά οι αποφάσεις να παίρνονται από τα πάνω και σε «κλειστό» κύκλο.       Να ποιοι είναι υπεύθυνοι για το ότι τα Συνδικάτα δεν μαζικοποιούν τους αγώνες αλλά αποτελούν μηχανισμό αποδοχής των περικοπών εργασιακών δικαιωμάτων και μειώσεων μισθών.

 Οι συνάδελφοι να βγάλουν συμπεράσματα και να πλαισιώσουν τις συγκεντρώσεις  του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που συνεχίζει να αγωνίζεται για να μην περάσουν οι αντιλαϊκές μεθοδεύσεις και όχι αυτών που ξεπούλησαν το προηγούμενο διάστημα τους εργαζόμενους και που έχουν το θράσος να καλούν σε «αγώνα» στη συγκέντρωση του Εργ. Κέντρου.

 Όλοι μια γροθιά! Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!

Εργατικό μπλόκο στα αντιασφαλιστικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης!

Συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά  στη γενική πανεργατική πανελλαδική απεργία.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10:30 π.μ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός