ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ !!!



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ! Θεσσαλονίκη 2-5-2016

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ !!!

Συνάδελφοι-σσες, το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο «νόμος λαιμητόμος» που ξεπερνά τους προηγούμενους νόμους (Λοβέρδου) και προχωρά την επίθεση εις βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων παραπέρα:
• Προς κατάργηση οδεύει η 15ετία (4,500 ένσημα) για τη βασική σύνταξη καθώς θεσμοθετούν την 20ετία (6,000 ένσημα) για απόδοση ολόκληρου του ποσού των 384 ευρώ της «εθνικής» σύνταξης.
• Μειώνονται παλιές και νέες συντάξεις με μικρότερα ποσοστά αναπλήρωσης που με τη σειρά τους και αυτά θα υπολογίζονται στο μέσο όρο ολόκληρου του εργάσιμου βίου και όχι στην τελευταία 5ετία ή στον τελευταίο μισθό όπως παλαιότερα.
• Οι επικουρικές συντάξεις σε «ελεύθερη πτώση»
• Ενταφιάζετε οριστικά η 13η και 14η σύνταξη ενώ οι μισθωτοί θα εξακολουθούν να καταβάλουν 14 μηνιαίες εισφορές!
• Καταργείτε το ΕΚΑΣ εντελώς στα τέλη του 2019
• Νέες μειώσεις συντάξεων ακόμα και για τους ανάπηρους!!
• Θεσμοθετείται αυτόματος «κόφτης» κύριων και επικουρικών συντάξεων σε περίπτωση ελλειμμάτων
• Το «πακέτο» συμπληρώνει το φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται για να αφαιμάξει όσους ακόμα έχουν δουλειά και εισόδημα….

Στο τελευταίο Δ.Σ. του Συνδικάτου (27-4) η ΔΑΣ έθεσε το θέμα της ενημέρωσης των εργαζομένων από όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ. για το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στο νομοσχέδιο τερατούργημα εν όψη και της 48ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.
Ως απάντηση για το ασφαλιστικό ο πρόεδρος ανέφερε την προσωπική του περίπτωση όπου με τον νέο υπολογισμό της σύνταξης ο ίδιος χάνει μόνο….5 ευρώ!!! Η Ε.ΣΥΣ δεν τοποθετήθηκε καν για το ασφαλιστικό ενώ κατά τη διάρκεια του συμβουλίου σήκωσε «υψηλούς» τόνους για το «φλέγον ζήτημα» που απασχολεί όλη τη χώρα δηλ. τον Συνεταιρισμό Εργαζομένων….

Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στο Συνδικάτο μας –και γενικότερα- έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί καλλιεργούν την απάθεια και την άγνοια ενώ στην ουσία συμφωνούν με την πολιτική των ανατροπών.
Αυτό άλλωστε φαίνεται από το γεγονός ότι μετά από 6 χρόνια ορυμαγδού στα εργασιακά και μισθολογικά δεν έχουν οργανώσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ σοβαρή κινητοποίηση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο της συγκοινωνίας-που εκπροσωπούν και υποτίθεται τους ενδιαφέρει.
Τα παραπέμπουν ΟΛΑ στην καταληκτική ημερομηνία της 11ης Μαΐου όπου θα εκδικαστεί η διαιτησία ΟΑΣΘ-Ελλ. Δημοσίου στον Άρειο Πάγο. Για αγώνες ούτε κουβέντα.
Αν λύνονταν όλα τα προβλήματα με τους νομικούς συμβούλους τότε τι τα χρειαζόμαστε τα σωματεία;

Συνάδελφοι, μόνος του κανείς δεν μπορεί να σωθεί!
Είναι λάθος να πιστεύει κάποιος ότι ένας κλάδος μόνος του μπορεί να πετύχει την εξαίρεση του από τις σαρωτικές ανατροπές. Θα το διαπιστώσουμε για ακόμα μια φορά και εμείς στον ΟΑΣΘ οσονούπω….

Οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο μαζί με τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την ίδια πολιτική Ε.Ε.-ΔΝΤ-εργοδοτών και όλων των κυβερνήσεων πρέπει να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα τους για πλήρη ασφαλιστική κάλυψη Υγείας-Πρόνοιας που θα παρέχετε δωρεάν και με αξιοπρεπή σύνταξη.
Μπαίνει το ερώτημα ποιος θα πληρώσει; Εμείς λέμε ότι με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, της επιστήμης και την τεράστια αύξηση του πλούτου τις προηγούμενες δεκαετίες υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ο Ελληνικός λαός και γενικά όλοι οι λαοί να ζήσουν καλύτερα!!
Το πρόβλημα του ασφαλιστικού δεν είναι λογιστικό αλλά πολιτικό-ταξικό και δεν πρόκειται να λυθεί «από τα πάνω» αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν το λύσουν «από τα κάτω» με τον αγώνα και τη συσπείρωση τους.
Δυναμώνουμε τον αγώνα και συμμετέχουμε στην απεργία της Πρωτομαγιάς που μεταφέρθηκε την Κυριακή 8 Μαΐου. Δίνουμε το παρόν στη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Λέμε όχι σε συγκεντρώσεις και πορείες τύπου μνημόσυνο-χωρίς συνθήματα της πλειοψηφίας του ΕΚΘ.
Προετοιμαζόμαστε για την σοβαρή ταξική αναμέτρηση της 48ωρης γενικής απεργίας που από την επιτυχία της θα κριθούν πολλά και θα σταλούν πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας.
Οι αγώνες που δόθηκαν έως τώρα δυσκόλεψαν την κυβέρνηση, καθυστέρησαν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Φάνηκε η δύναμη του συντονισμένου αγώνα,
αυτή τη τεράστια δύναμη είναι ώρα να τη δοκιμάσουμε ξανά!!
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ !!!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός