ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ! Θεσσαλονίκη 15-7-2016

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συνάδελφοι-σσες, το Δ.Σ. του Συνδικάτου στις 15-7 κατέληξε σε απόφαση έναρξης απεργιακών κινητοποιήσεων κατά πλειοψηφία (διαφώνησε η παράταξη της Ε.ΣΥΣ)

Η ΕΝΟΤΗΤΑ (ως πλειοψηφία) εισηγήθηκε στάσεις εργασίας σε διαφορετικές ώρες για κάθε υπηρεσία του Οργανισμού Δεύτερα, Τρίτη και Πέμπτη (Τετάρτη δουλειά) ενώ πρότεινε να γίνει Δ.Σ. την Παρασκευή 22-7 για να προσδιορισθεί η συνέχεια με βάση και τις εξελίξεις.
Ως πλαίσιο των κινητοποιήσεων προσδιόρισε την εξόφληση των χρωστούμενων μισθών.

Η Ε.ΣΥΣ ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν «εσωτερικό δάνειο» προς τον ΟΑΣΘ που έτσι μειώνει τις δαπάνες του και πρότεινε να μην πάμε σε κινητοποιήσεις.
Στο τέλος του συμβουλίου η Ε.ΣΥΣ το πήγε ακόμα παραπέρα καλώντας τους συναδέλφους να πάνε στις εργασίες τους!!! (αυτό κοινώς λέγετε κάλεσμα για απεργοσπασία)
Από την παράταξη της Ε.ΣΥΣ διαφοροποιήθηκε ο σύμβουλος Σκορδάς Αθ. που συμφώνησε με τις κινητοποιήσεις.

Η ΔΑΣ δήλωσε ότι οι στάσεις εργασίας καταρχήν πρέπει να γίνουν τις ίδιες ώρες για όλες τις υπηρεσίες του Οργανισμού (11:00 π.μ.-16:00μ.μ) ώστε να υπάρχει –καθημερινά- ταυτόχρονη απεργιακή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στο Υπουργείο Μ-Θ και παράσταση διαμαρτυρίας.
Ακόμα οι κινητοποιήσεις να γίνουν από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη και την Παρασκευή να γίνει έκτακτη Γ. Συνέλευση στο ΕΚΘ ώστε την όποια απόφαση να την πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πρότεινε η ΔΑΣ:

• Πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων-εφαρμογή της ΣΣΕ
• Επισκευή του στόλου των ακινητοποιημένων λεωφορείων
• Επάρκεια ανταλλακτικών για την σωστή λειτουργία όλων των κλιματιστικών μηχανημάτων
• Τακτικά δρομολόγια για το επιβατικό κοινό
• Μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως οι άνεργοι και εφαρμογή της -από το 2015- Υπουργικής Απόφασης για δωρεάν μετακίνηση τους
• Δημόσιος Φορέας Μεταφορών-να αναλάβει το Δημόσιο τις ευθύνες του.

Το προεδρείο δεν δέχθηκε την πρόταση και συνολικά το πλαίσιο της ΔΑΣ

Η ΔΑΣ επισήμανε ακόμη ότι δεν μπορεί οι απεργιακές κινητοποιήσεις να μην έχουν απεργούς, να μην υπάρχει διαμαρτυρία, και γενικά να μην κινείται φύλλο.
Η συμβολική 2ωρη κατάληψη στα γραφεία του ΟΑΣΘ το πρωί της Δευτέρας που πρότεινε η πλειοψηφία χωρίς να προτείνει άλλες δράσεις δεν αρκεί.

Οι αγώνες -όταν αποφασίζονται- πρέπει να κινητοποιούν όσο το δυνατών περισσότερους εργαζόμενους.
Οι αγώνες των εργαζομένων δεν είναι υπόθεση κάποιων συνδικαλιστικών κορυφών-εκπροσώπων.
Οι αγώνες πρέπει να συσπειρώνουν εργαζόμενους και από άλλους κλάδους και χώρους εργασίας που έχουν αντίστοιχα ή και μεγαλύτερα προβλήματα και να «δείχνουν» τον ίδιο αντίπαλο.
Ο Ελλ. λαός δεν έφτασε σε αυτό το σημείο μόνος του, κάποιοι τον οδήγησαν εδώ και αυτοί έχουν όνομα και επώνυμο και λέγονται: κυβερνήσεις, εργοδοσία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, αυτοί είναι οι εχθροί της εργατικής τάξης.
Όταν δεν υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις τότε αυτό αποτελεί βούτυρο στο ψωμί όσων επικαλούνται την αναποτελεσματικότητα των αγώνων και οι συνάδελφοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα ποιοι, πως, και που τους οδηγούν…

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός