ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



ΔΑΣ ΟΑΣΘ Logo

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ! Θεσσαλονίκη 26-9-2016

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Συνάδελφοι-σσες, συνεχίζετε ο εκβιασμός κυβέρνησης-ΟΑΣΘ προς τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό της πόλης.
Όπως τονίσαμε στην Γ. Συνέλευση και η κυβέρνηση και ο ΟΑΣΘ κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους με στόχο να επιβάλουν μειώσεις μισθών που έχουν προαναγγείλει και οι δύο.
Θύματα αυτής της κατάστασης και ο λαός της πόλης. Τα παραπάνω δείχνουν ότι και οι δύο είναι αδίστακτοι.

Σε αυτή τη κατεύθυνση στήθηκε το «σκηνικό» της Γ. Συνέλευσης όπου εντός της μικρής -για τα δεδομένα των εργαζομένων του ΟΑΣΘ- αίθουσας του ΕΚΘ ήταν από νωρίς στα μπροστινά καθίσματα όλοι οι παρατρεχάμενοι και οι βολεμένοι εργοδοσίας και συνδικάτου ενώ από δεξιά και αριστερά είχαν πιάσει στασίδι διάφοροι τραμπούκοι και φασίστες για να «κράξουν» όποιον δεν τους άρεσε.
Έξω για να μην έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα έμειναν εκατοντάδες συνάδελφοι που δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε να ψηφίσουν αλλά ούτε καν να καταλάβουν τι συμβαίνει εντός.

Όλα ήταν έτοιμα για το έγκλημα που θα ακολουθούσε!!

Κατά τη διάρκεια της Γ. Συνέλευσης χρησιμοποιήθηκε και ο «μπαμπούλας» του εισαγγελέα για να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να δεχθούν να υποκύψουν. Αυτό το ρόλο ανέλαβε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδης που πήρε το λόγο.
Η Γ. Συνέλευση διακόπηκε με πρόσχημα την τηλεφωνική επικοινωνία με τον εισαγγελέα κάτι το οποίο αργότερα και σύμφωνα με δημοσιεύματα αποδείχθηκε φάρσα!!
Ας βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι και για τον πρόεδρο του ΕΚΘ και να γυρίσουν οριστικά την πλάτη τους στα καλέσματα που κατά καιρούς βγάζει η πλειοψηφία του ΕΚΘ για «αγώνα» δηλ. για ξεπούλημα.

Το Έγκλημα……..

Όταν ξεκίνησε και πάλι η συνέλευση ο πρόεδρος του συνδικάτου αναφέρθηκε στην πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων που θα ακολουθούσε της συνέλευσης και πρότεινε πονηρά προς τους συναδέλφους την έγκριση της πρότασης του. Οι συνάδελφοι πιστεύοντας ότι η πρόταση αφορά μόνο την πορεία άρχισαν να σηκώνουν τα χέρια για να ψηφίσουν.
Τότε ζήτησε το μικρόφωνο ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ και ανέφερε ότι υπάρχουν δύο προτάσεις.
Η πρόταση του προεδρείου που αφορούσε την κυκλοφορία από την επομένη το πρωί 70 λεωφορείων,
και η πρόταση της ΔΑΣ που ήταν αντίθετη με αυτή την πρόταση εν μέσω επίσχεσης εργασίας.

………και η τιμωρία

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ !!!

Συνάδελφοι-σσες, σχέδια τέτοιου τύπου εκπονούνται από επιτελεία των εργοδοτών και εφαρμόζονται από τους ανθρώπους τους δηλ. τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές.
Επειδή απέτυχε το σχέδιο τους αυτό δε σημαίνει ότι θα παραιτηθούν από άλλες ανάλογες προσπάθειες.
Θα επανέλθουν, για αυτό προειδοποιούμε όλους τους εργαζόμενους να έχουν ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτια τους ώστε να μην περάσει κάθε νέα απόπειρα που θα γίνει από την πλειοψηφία του συνδικάτου.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα από τις ύπουλες και άθλιες μεθοδεύσεις τις πλειοψηφίας που υποτίθεται υπερασπίζετε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενώ στην πραγματικότητα τις ξεπουλάει.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΑΣ ΟΑΣΘ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός