ΣΕΒ: Το κράτος να δανειστεί για να εξοφλήσει τις οφειλές στους επιχειρηματικούς ομίλους



Δανεισμό του κράτους από τις αγορές για να αποπληρωθούν οι κρατικές όφειλες 6,5 δισ. ευρώ προς τον ιδιωτικό τομέα ζητάει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, όπως επίσης την προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων.

Ο ΣΕΒ, στο Εβδομαδιαίο Δελτίο του, αναφέρει τρεις δράσεις στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση και είναι: «Πρώτον, στην αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές όσο το δυνατόν νωρίτερα» και τα επιπλέον δανεικά που θα φορτωθούν στο λαό ως χρέος να μη γίνει «χρήση τους σε προεκλογικές παροχές», αλλά να αξιοποιηθούν για «την αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα ύψους 6,5 δισ. ευρώ».

Δεύτερον για τον ΣΕΒ είναι η «άμεση αναπτυξιακή εξόρμηση με έργα υποδομών, στην προσέλκυση ιδιωτικής χρηματοδότησης και στην ενεργοποίηση της ιδιωτικής οικονομίας». Και τρίτον, ο λογαριασμός να σταλεί ξανά στο λαό για την «απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνηθέντων όσον αφορά στους δημοσιονομικούς στόχους και τις λοιπές μεταρρυθμίσεις, ώστε να μη διαταραχθεί η διαδικασία αποκατάστασης εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Ζητά από την κυβέρνηση «να ακολουθεί σταθερή γραμμή πλεύσης, χωρίς καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις και αποκλίσεις στα δημοσιονομικά, προσηλωμένη στην επίτευξη ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός