EUROBASKET ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μεγάλη νίκη – πρόκριση της Εθνικής μας επί της Τουρκίας



Πηγή: FIBA

Πηγή: FIBA


Με το εμφατικό 84-54 επί της Τουρκίας, η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των γυναικών πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον ημιτελικό του Eurobasket που διεξάγεται στην Τσεχία.

Οι Ελληνίδες παίκτριες μπήκαν νωθρά στον αγώνα, όμως κατάφεραν όχι μόνο να ανακάμψουν αλλά να «ισοπεδώσουν» την τουρκική ομάδα. Όπλο τους, εκτός από το πείσμα, και η τρομερή ευστοχία αφού ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 11/21 τρίποντα, 21/36 δίποντα και 9/9 βολές. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός πως τρεις παίκτριες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, με πρωταγωνίστρια την Μάλτση που έβαλε 25 πόντους και οδήγησε την Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία της, στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αντίπαλος της Ελλάδας η νικήτρια του αγώνα Γαλλία – Σλοβακία που αγωνίζονται σήμερα στις 21.30. Ήδη στα ημιτελικά είναι το Βέλγιο που επικράτησε με 79-66 της Ιταλίας.

Σημειώνεται πως οι αγώνες της «τετράδας» είναι προγραμματισμένοι για το ερχόμενο Σάββατο 24 Ιούνη και ο τελικός για την Κυριακή 25 Ιούνη.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα Ελλάδα – Τουρκία: 10-15, 26-15, 21-10, 27-15.

Ελλάδα: Μάλτση 25, Σπανού 11 , Καλτσίδου 10 Χριστινάκι 9, Φασούλα 6, Σταμολάμπρου 6 (2/2 τρίποντα), Λυμούρα 7 (2/2 τρίποντα), Νικολοπούλου, 4, Σωτηρίου 3, Σπυριδοπούλου 3

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός