«Λουκέτο» στην Ομοσπονδία Ποδηλασίας λόγω έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης



 

 

Τα αναμενόμενα «λουκέτα» στις αθλητικές ομοσπονδίες, λόγω της δραστικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης τα τελευταία χρόνια, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

 

Συγκεκριμένα η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ανακοίνωσε πως σταματά τις αγωνιστικές εκδηλώσεις καθώς η νέα μείωση στην ετήσια επιχορήγηση που λαμβάνει από την Πολιτεία καθιστά αδύνατη την ανταπόκριση στις υποχρεώσεις της.

 

Την απόφαση αυτή γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάσης Τερζής, με επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, τη γενική γραμματέα Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο.

 

Ο Θ. Τερζής επισημαίνει πως «λόγω της δυσχερέστατης οικονοµικής κατάστασης της Οµοσπονδίας, µετά και την εξαγγελία από την Πολιτεία της νέας περικοπής στους προϋπολογισµούς των Οµοσπονδιών για το 2014 κατά 50%, αποφασίστηκε οµόφωνα η αναστολή των αγωνιστικών εκδηλώσεων της ΕΟΠ, πανελλήνια και περιφερειακά πρωταθλήματα, καθώς και η λειτουργία των Εθνικών µας οµάδων, σε όλα τα Ολυµπιακά Αγωνίσµατα που καλλιεργούµε (ποδηλασία δρόµου, πίστας, ορεινή ποδηλασία, ΒΜΧ)».

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός