Σε δίκη 28 άτομα για σύσταση συμμορίας και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων



Σε δίκη παραπέμπει με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών 28 κατηγορούμενους για σύσταση συμμορίας και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των κατηγορουμένων είναι μεγαλομέτοχοι ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιρειών, πρώην στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και πρώην διεθνείς διαιτητές.

Όπως έγινε γνωστό, η παραπομπή έγινε κατά πλειοψηφία (2-1) για 28 από τους 35 κατηγορούμενους. Το βούλευμα αποκλείει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά παραπέμπει 8 από τους κατηγορουμένους για σύσταση συμμορίας. Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος προσωρινής κράτησης ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ.

Με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει σε 15 ημέρες να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και να μεταβιβάσουν το μετοχικό μερίδιο.

Δήλωσε μεταξύ άλλων πως «έμαθα κι εγώ τις πληροφορίες μέσω δημοσιευμάτων για το ζήτημα της παραπομπής 28 παραγόντων ποδοσφαίρου για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων.

Περιμένω κι εγώ να δω το βούλευμα και αντίστοιχα να πράξουμε τα δέοντα. Εφόσον τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ισχύουν, τότε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι -αυτοί που έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στο ακροατήριο- να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός