9ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΓΕ: Εντυπωσιακή συμμετοχή και μήνυμα Ειρήνης από την Λευκίμμη



Με την εντυπωσιακή συμμετοχή 350 αθλητών και το σύνθημα της ειρήνης να κυριαρχεί παντού συνεχίστηκε την Κυριακή 13 Μαΐου το 9ο τουρνουά ακαδημιών Κέρκυρας του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) και της ΟΓΕ (Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) στη Λευκίμμη. Εκεί πραγματοποιήθηκε, σ΄ ένα πανέμορφα στολισμένο γήπεδο, η 2η αγωνιστική ημέρα του τουρνουά που έφερε την υπογραφή του ΕΣΥΝ και του τοπικού συλλόγου, της ΑΕΛ (Αθλητική Ένωση Λευκίμμης).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση των 350 αθλητών κατηγοριών τζούνιορ και προτζούνιορ, των 10 ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και με τους παίκτες να στέλνουν μηνύματα στους θεατές! Έτσι τα παιδιά της Α.Ε Λυκίμμης κρατούσαν πικέτες που δήλωναν «Όχι στη βία», του Αστέρα Λιαπάδων «Φιλία», του Αχιλλέα Νυμφών «Ειρήνη», του Δία Κασσιώπης «Ναι στον αθλητισμό», της Ολυμπιάδας Καρουσάδων «Όχι στο Ρατσισμό», του ΟΛΥΜΠΟΥ «Ναι στη Ζωή», του Ορφέα «Αλληλεγγύη», του ΟΦΑΜ «Αγωνιστικότητα», του ΠΑΟ Κορακιάνας το έμβλημα της ΟΓΕ και της ΡΟΜΑ το σήμα του ΕΣΥΝ!

Στο αγωνιστικό μέρος πραγματοποιήθηκαν 24 αγώνες και 5 διαγωνισμοί (Πάσας, Επιδεξιότητας, ταχύτητας, σουτ, ευστοχίας, κυκλοφορίας). Το γήπεδο ήταν έτσι διαμορφωμένο για να φιλοξενεί παράλληλα όλες αυτές τις δράσεις ενώ παντού κυριαρχούσε το σήμα της ειρήνης!Οι 5 διαγωνισμοί ήταν ταυτισμένοι με 5 αξίες («Αγωνιστικότητα», «Αλληλεγγύη», «Ειρήνη», «Συλλογικότητα», «Φιλία») σημαντικές για τον υγιή αθλητισμό και την ζωή. Για 5 ώρες οι 350 αθλητές «χόρτασαν» από δραστηριότητες και παράλληλα εισέπρατταν τα μηνύματα του διαπαιδαγωγικού ποδοσφαίρου που δεν έχει καμία σχέση με τη σαπίλα του επαγγελματικού καθώς το ΕΣΥΝ και η ΟΓΕ είχαν φροντίσει να «ντύσουν» όλο το τετράωρο με όμορφη μουσική και με κατάλληλα κείμενα λογοτεχνικού, ιστορικού, παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα! Με τη σειρά τους τα παιδιά τροφοδοτούσαν διαρκώς την κερκίδα με τις όμορφες ποδοσφαιρικές του ενέργειες αλλά και τις δηλώσεις τους από μικροφώνου μετά τις προσπάθειες τους. Σε αυτές κυριάρχησαν οι αφιερώσεις στις μητέρες εξαιτίας της σύμπτωσης της αγωνιστικής με την παγκόσμια ημέρας της μητέρας.

Στις ιδιαίτερες στιγμές της δεύτερης ημέρας του 9ου τουρνουά ποδοσφαιρικών ακαδημιών Κέρκυρας ήταν το άπλωμα από τα εκατοντάδες παιδιά και από τους θεατές του σήματος της ειρήνης στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων των επιτροπών ειρήνης. Παράλληλα, τα παιδιά βροντοφώναξαν πως «Όλες οι ομάδες το λένε δυνατά, θέλουμε ειρήνη για όλα τα παιδιά!». Ήταν μία κίνηση συμβολική της απαίτησης για την υπεράσπισή της ειρήνης σε μία εποχή όπου η απειλή ενός γενικευμένου πολέμου δείχνει πολύ πιθανή.

Η ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Λευκίμμης, που φιλοξένησε τη 2η αγωνιστική ημέρα, φρόντισε να προσφέρει ένα πανέμορφο κέρασμα στα 350 παιδιά και μία πολύ ζεστή αντιμετώπιση σε όλα τα παιδιά και στους θεατές όλων των ομάδων!

Το 9ο τουρνουά του ΕΣΥΝ και της ΟΓΕ έχει τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Κέρκυρας, της ΕΠΣΚ και του «ΔΙΑΠΛΟΥΣ». Το ταξίδι του ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα (6/5) στην πόλη της Κέρκυρας, στο κέντρο του νησιού, μέσα σε αντίστοιχο πλαίσιο! Μετά το πέρασμα του από τη νότια Κέρκυρα μαζί με τους «επιβάτες» του, τους 350 αθλητές και τις 10 ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό, θα μεταφερθεί στις 3 Ιούνη στη βόρεια Κέρκυρα, στις Νυμφές, για τα τελευταία παιχνίδια, τις βραβεύσεις και την τελετή λήξης! Εκεί ο τοπικός σύλλογος, ο Αχιλλέας Νυμφών, και τα μέλη του ΕΣΥΝ και της ΟΓΕ ετοιμάζονται για ένα εντυπωσιακό κλείσιμο των εκδηλώσεων, με φιλοδοξία να αφήσει τα πιο έντονα αποτυπώματα στην καρδιά και στη σκέψη τόσων των μικρών αθλητών αλλά και των πολλών θεατών που αναμένεται να την παρακολουθήσουν.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός