Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα… «επί του πιεστηρίου»Την περασμένη Πέμπτη, ενώ ήδη είχε γραφτεί το σημερινό κείμενο της εφημερίδας για την ολοένα και μεγαλύτερη μετατροπή του ΟΑΕΔ σε μηχανισμό πολύμορφης ενίσχυσης της εργοδοσίας, «έσκασε» ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Με δελτίο Τύπου, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι με απόφαση που πήρε μαζί με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, για πρώτη φορά το επίδομα ανεργίας θα δοθεί απευθείας σε επιχείρηση τμήμα της οποίας υπέστη καταστροφή, με «αντάλλαγμα» να μην απολύσει εργαζόμενους και να τους πληρώνει το μισθό τους!

Πρόκειται για την επιχείρηση «Sunlight» στην Ξάνθη, τμήμα του εργοστασίου της οποίας καταστράφηκε από πυρκαγιά φέτος την Πρωτομαγιά. Το υπουργείο πανηγυρίζει, ισχυριζόμενο ότι με την παραπάνω «καινοτομία» «412 εργαζόμενοι που, ελλείψει αντικειμένου, δεν προσέρχονται στην εργασία τους, αντί απόλυσης και αντίστοιχης υπαγωγής τους στο επίδομα ανεργίας, θα διατηρήσουν στο ακέραιο τις συμβάσεις και το μισθό τους», κάτι για το οποίο μάλιστα υποτίθεται ότι «δεσμευόταν» η εταιρεία από την πρώτη στιγμή του ατυχήματος…

Δηλαδή, με τα χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων, η κυβέρνηση «μπουκώνει» μονοπωλιακό όμιλο για να επισκευάσει τις ζημιές στο εργοστάσιό του και να διατηρήσει επιδοτούμενος το ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, και όλο αυτό το παρουσιάζει ως… προστασία των εργαζομένων!

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το εν λόγω «μπούκωμα» εγκαινιάζεται σε μια επιχείρηση για την οποία συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι οι εργαζόμενοι δεν καλύπτονται από καμία Συλλογική Σύμβαση, αλλά δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις με βάση τους μνημονιακούς μισθούς, δεν υπάρχει ανθυγιεινό επίδομα, παρά τις άκρως επικίνδυνες εργασίες, ενώ τέθηκαν και πλήθος σοβαρά ερωτήματα για τις ίδιες τις συνθήκες του βιομηχανικού ατυχήματος που είχε συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή, όπως για το αν είχαν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιπυρική προστασία, πώς και γιατί λειτουργούσε το εργοστάσιο την Πρωτομαγιά και με τι προσωπικό και τεχνικό ασφαλείας, πώς αφού θεωρείται από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια επεκτάθηκε τόσο γρήγορα η φωτιά κ.ά.

Για όλα τα παραπάνω, βέβαια, η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν έδωσαν καμία απάντηση… αφού είχαν άλλα σχέδια!

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 413261Συνολικές αναγνώσεις:
  • 192Αναγνώσεις σήμερα:
  • 219403Συνολικοί επισκέπτες:
  • 157Επισκέπτες σήμερα:
  • 2Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ