ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ: Συνεχίζουν τον αγώνα τους και απαιτούν μόνιμη και σταθερή εργασία



Να φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου ζητούν από την κυβέρνηση η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με ανακοίνωσή τους προς τους δημότες. Παράλληλα, απαιτούν «ξεκάθαρη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία».

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Είμαστε απολυμένοι εργαζόμενοι στο δήμο μας στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο. Τα τελευταία 3,5 χρόνια είμαστε αυτοί που κάνουμε την πιο βαριά και ανθυγιεινή εργασία στο δήμο. Μαζεύουμε τα σκουπίδια, καθαρίζουμε τα πεζοδρόμια, κλαδεύουμε και καθαρίζουμε τους κήπους και τα δάση, διατηρούμε τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης. Με την εργασία μας η πόλη μας διατηρήθηκε στην κατάσταση που όλοι βλέπουμε, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανήματα. Για μας αυτό οδήγησε σε αρρώστιες, εργατικά ατυχήματα, τεράστια καταπόνηση.

Καταφέραμε με τον αγώνα μας και χιλιάδων άλλων συναδέλφων από όλη την Ελλάδα να παραμείνουμε στην εργασία μας για τρία χρόνια μέχρι χθες παρόλο που όλοι είχαμε συμβάσεις λίγων μηνών. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Μαζί με την εργασία μας δίναμε και την καθημερινή μάχη για το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας απέλυσε. Για μας η Ιθάκη της εξόδου από τα μνημόνια, της δίκαιης ανάπτυξης και της επιστροφής στην κανονικότητα συνοδεύτηκε από την καταδίκη μας στην ανεργία και των οικογενειών μας στην ανέχεια. Αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα 9.000 συμβασιούχων σαν εμάς σε όλη την Ελλάδα για άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου παρά τις υποσχέσεις της που αποδείχθηκαν παραμύθια. Προσπάθησε να μας στρέψει απέναντι σε άλλους ανέργους με μία προκήρυξη θέσεων εργασίας που δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες των δήμων όλης της χώρας και μέσω της οποίας η συντριπτική μας πλειοψηφία απολύθηκε, χωρίς μάλιστα μέχρι σήμερα να έχει προσληφθεί και σημαντικό μέρος όσων πέρασαν με την προκήρυξη.

Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής του δήμου μας. Δεν πήρε ποτέ ξεκάθαρη θέση υπέρ της μετατροπής των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι στάση θα τηρήσει στο δικαστικό αγώνα που ξεκινήσαμε. Αξιοποιεί την προκήρυξη της κυβέρνησης για να πει πως δεν μας χρειάζεται. Την ίδια στάση τηρεί και με άλλους συναδέλφους με ελαστικές μορφές εργασίας γιατί και αυτή επιδιώκει το χτύπημα της δουλειάς με δικαιώματα και την υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών ώστε τελικά να δοθούν σε ιδιώτες. Την ώρα που απολυόμαστε εκχωρεί σε ιδιώτη τη φύλαξη δημοτικής περιουσίας, επικαλούμενη την έλλειψη προσωπικού! Έτσι τα χρήματα των δημοτών θα καταλήξουν φουσκωμένα για μια ακόμα φορά στα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και όχι σε αυτούς που εργάζονται. Γι’ αυτούς φαίνεται πως έρχεται η Ιθάκη της ανάπτυξης.

Αρνούμαστε να απολυθούμε στη σιωπή! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μόνιμη και σταθερή εργασία. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους από τη Θεσσαλονίκη, από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, τα σωματεία και τα Συνδικάτα που εξακολουθούν να δίνουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία. Δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε πως σε ένα σύστημα που έχει για θεό του το κέρδος και όχι τον κόπο αυτών που εργάζονται, ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία είναι μια σκληρή ταξική πάλη. Είμαστε αποφασισμένοι να τη δώσουμε. Θα μας βλέπουν κάθε μέρα μπροστά στην πόλη, στο κέντρο, στα δημοτικά συμβούλια!

Θέλουμε την αλληλεγγύη σας. Η έκβαση αυτού του αγώνα δεν αφορά μόνο την ποιότητα ζωής στην πόλη μας, αλλά και τη μάχη που δίνουν καθημερινά όσοι από εμάς εργάζονται, διεκδικούν, αντιμετωπίζουν την ανεργία, την κατάσταση εξαθλίωσης των οικογενειών μας που έχουν επιφέρει οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή των συμβάσεών μας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου!

Απαιτούμε ξεκάθαρη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός