ΛΕΣΒΟΣ: Σε απεργία πείνας πολύτεκνη μητέρα για τη μη καταβολή επιδοτήσεων τριών ετών



Να λάβει η οικογένειά της τις αγροτικές επιδοτήσεις που δικαιούται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και έχουν καθυστερήσει τρία χρόνια ζητά αγρότισσα από τη Λέσβο που πλέον αποφάσισε να κάνει απεργία πείνας για να ικανοποιηθεί το αίτημα.

Η αγρότισσα είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και ζει μαζί με τον σύζυγό της στο χωριό Πέραμα της Λέσβου. Ο Γολγοθάς τους ξεκίνησε το 2015 όταν υπήρξε κάποιο εσωτερικό πρόβλημα στο σύστημα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός συστήματος πληρωμών των επιδοτήσεων πάνω από 350 δικαιούχοι.

Για ορισμένους από αυτούς το πρόβλημα αντιμετωπίσθηκε, ενώ για άλλους όπως και για την οικογένεια της πολύτεκνης αγρότισσας παραμένει και πλέον έχουν συμπληρωθεί τρία χρόνια χωρίς την καταβολή των επιδοτήσεων με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ αναγνωρίζεται ότι υπήρξαν κάποιες «αστοχίες» το 2015 με την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και πως οι δικαιούχοι που δεν έχουν πληρωθεί θα λάβουν τα ποσά μέχρι και τον Οκτώβρη του 2018.

(Πήγη: lesvospost.gr)

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός