Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΔΑΣ ΟΤΑ: Ξεσηκωμός για να μην περάσει το πετσόκομμα των ΒΑΕΣε ξεσηκωμό για να μην περάσει το πετσόκομμα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά που προωθεί η κυβέρνηση καλεί η ΔΑΣ ΟΤΑ με αφορμή το σχετικό πόρισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο παρότι δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες και ειδικότητες δίνει την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:

«Αποκαλύπτεται στο κείμενο ότι η περιβόητη εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα μεταφράζεται στην ανάγκη της μεσοπρόθεσμης μείωσης κατά 32% των σημερινών δικαιούχων του επιδόματος.

Αποκαλύπτεται στο κείμενο ότι η δημοσιονομική πολιτική είναι αυτή που θα καθορίσει και τη συνέχιση χορήγησης του επιδόματος.

Αποκαλύπτεται ότι θα επανεξεταστούν όλοι οι κλάδοι που χορηγείται το επίδομα, για να διαμορφωθούν νέες κλίμακες και νέες κατηγορίες δικαιούχων. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία διαβάθμισης του κινδύνου θα είναι κάτι νέο για το Δημόσιο!

Αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, για αυτό άλλωστε ήδη έχει νομοθετήσει ότι από 1-3-2019 καταργούνται όλες οι διατάξεις νόμου που προβλέπουν το ανθυγιεινό επίδομα (4512/18 άρθρο 398).

Θέλουν να αμφισβητήσουν όχι μόνο το επίδομα, αλλά συνολικά το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Ξεσηκωμός σε όλα τα αμαξοστάσια και στα τεχνικά συνεργεία.

Να μην επιτρέψουμε να περικοπεί το ανθυγιεινό σε αυτούς που σήμερα τους καταβάλλεται, αλλά να διεκδικήσουμε και την ένταξη και νέων κατηγοριών.

Ενημερώνουμε μέσα από γενικές συνελεύσεις όλους τους συναδέλφους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για τις αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις. Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή. Μέσα από την ενότητα όλου του κλάδου ανεξάρτητα από σχέση εργασίας και ειδικότητα να αποτρέψουμε την τακτική της κυβέρνησης να στρέψει τη μια κατηγορία εργαζομένων κατά της άλλης προκειμένου να περάσει το σχέδιά της».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 421257Συνολικές αναγνώσεις:
  • 61Αναγνώσεις σήμερα:
  • 224452Συνολικοί επισκέπτες:
  • 55Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ