Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: Ο εισαγγελέας και το Πταισματοδικείο ζητούν στοιχεία για το Συνέδριο της ΟμοσπονδίαςΤο έγγραφο του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης

Το έγγραφο του Πταισματοδικείου Θεσσαλονίκης

Ένα νέο περιστατικό που επιβεβαιώνει ότι έχουν μπει σε λειτουργία όλοι οι μηχανισμοί με σκοπό να βάλουν εμπόδια στη λειτουργία των Συνδικάτων και των αγώνων των εργαζομένων σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, λίγες μέρες μετά την παρουσία του ΣΔΟΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλλει ότι «το ΙΣΤ΄ Προανακριτικό Τμήμα του Πταισματοδικείου, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ζητάει από το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης να τους γνωστοποιήσει πότε έγινε το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ποιοι ήταν οι επικεφαλής των παρατάξεων, τα πλήρη στοιχεία τους και τις διευθύνσεις τους, σε ποιο χώρο πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου καθώς και το ύψος της προβλεπόμενης από το νόμο επιχορήγησης που έλαβε για τις αρχαιρεσίες, με επισύναψη των σχετικών εγγράφων.

Επιπλέον, όπως μας είπαν σε τηλεφωνική επικοινωνία, διερευνούν για να συλλέξουν στοιχεία με βάση ανώνυμες καταγγελίες που έγιναν.

Ο προσανατολισμός που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από τις αρχές του χρόνου, με την ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου ξεδιπλώνεται με όλους τους τρόπους με έναν και μόνο στόχο: Να μπουν εμπόδια στη δράση του ταξικού κινήματος για να προστατευτούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ο εισαγγελέας και το Πρωτοδικείο δεν είδαν τίποτα από τα αίσχη που έγιναν στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τους νόθους αντιπροσώπους, τις διπλοψηφίες στις αρχαιρεσίες συνδικάτων, που καταγγέλθηκαν με συγκεκριμένα στοιχεία. Τους «κόφτει» να μάθουν πώς έκανε το Συνέδριο η Ομοσπονδία Οικοδόμων, πού ψήφισαν οι οικοδόμοι για το Συνδικάτο τους στη Θεσσαλονίκη, ποιοι είναι επικεφαλής και όσα άλλα ζητάνε.

Όλα αυτά είναι δημοσιευμένα. Υπάρχουν και στο Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης και στα αρχεία των αρμόδιων δικαστικών αρχών. Αν δεν τα βρίσκουν μέσα εκεί, στους ίδιους χώρους που δικάζουν εργάτες, συνδικαλιστές, που βγάζουν απεργίες παράνομες, ας τα ζητήσουν από το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας. Αυτοί μπορούν να τους βοηθήσουν.

Είναι πρόκληση για όλους τους οικοδόμους, μπροστά στην αυριανή πανοικοδομική πανελλαδική απεργία, να χτυπάνε τις πόρτες των Συνδικάτων δικαστικοί επιμελητές για να δώσουν τα «ραβασάκια» εισαγγελέων και πρωτοδικών.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, οι οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι έχουμε μεγάλη πείρα από τέτοιους σχεδιασμούς και το πώς στήνονται για να χτυπήσουν τους αγώνες μας. Έχουμε αναμετρηθεί με δικαστήρια, με ανώνυμους προβοκάτορες που βρίσκονται διαχρονικά στην υπηρεσία των αφεντικών. Πάντα βγαίναμε νικητές, γιατί ο αγώνας μας τσαλακώνει στην πράξη κάθε τέτοιου είδους προσπάθειες και απειλές.

Αύριο, με την απεργία μας και τις συγκεντρώσεις μας, θα απαντήσουμε σε τέτοιες προκλήσεις».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 438719Συνολικές αναγνώσεις:
  • 141Αναγνώσεις σήμερα:
  • 234457Συνολικοί επισκέπτες:
  • 88Επισκέπτες σήμερα:
  • 4Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ