ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Κατάληψη στο γραφείο του διοικητή ενάντια στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων (ΦΩΤΟ)



Από την κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Από την κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου
Σε κατάληψη του γραφείου του διοικητή του παναρκαδικού νοσοκομείου προχώρησαν σήμερα το πρωί οι δυνάμεις του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις – Υπηρεσίες – Καταστήματα και ΑΕ Αρκαδίας, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων ενάντια στην άδικη απόλυση τεσσάρων εργαζομένων και γονιών παιδιών με αναπηρία.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Γόντικας για την περιφέρεια Πελοποννήσου και Βαγγέλης Γούργαρης για το Δήμο Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις τραπεζοκόμες απολύονται στις 31 Δεκέμβρη επειδή λήγουν οι ατομικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Σήμερα ο διοικητής του νοσοκομείου επιχείρησε -κατά την προσφιλή τακτική κι αυτής της κυβέρνησης- να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», λέγοντας ότι αν παραμείνουν οι τέσσερις εργαζόμενες στη θέση τους, κάποιοι άλλοι που περιμένουν στις λίστες θα παραμείνουν άνεργοι. Η απάντηση ήταν αποστομωτική καθώς οι ανάγκες επιβάλλουν όχι την αντικατάσταση και την ανακύκλωση της ανεργίας, αλλά ακόμη περισσότερες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, κάτω από την πίεση της παρέμβασης, ο διοικητής του νοσοκομείου εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από την αρχική του αδιαλλαξία, λέγοντας πως θα εξετάσει το αίτημα που θέτουν οι εργαζόμενες, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια συγκεκριμένη δέσμευση.

Φορείς και εργαζόμενοι παραμένουν σε εγρήγορση, δίνοντας νέο αγωνιστικό ραντεβού τη Δευτέρα 31 Γενάρη στις 10 το πρωί στο Παναρκαδικό νοσοκομείο και στο υπουργείο Υγείας.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός