Νέα απεργία και συγκέντρωση σήμερα των εκπαιδευτικών (VIDEO)



Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Δευτέρα 14 Γενάρη οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (24ωρη απεργία για τη ΔΟΕ και 3ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την ΟΛΜΕ), συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών, που ούτε τις ανάγκες των σχολείων καλύπτει, ενώ παράλληλα απαξιώνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Στην Αττική, Πρωτοβάθμια Σωματεία εκπαιδευτικών καλούν σε προσυγκέντρωση και συναυλία στη 1.30 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος (στάση Μετρό) και θα ακολουθήσει στις 3.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, καθώς παράλληλα εκείνη την ώρα θα συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας όπου έχει κατατεθεί και η κυβερνητική τροπολογία για τους διορισμούς.

Στη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ (από τις από τις 13:00 έως το τέλος ωραρίου) για να διευκολυνθεί η συμμετοχή ενώ στη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών καλούν Σωματεία εργαζομένων της Αθήνας.

Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις: Στη Θεσσαλονίκη στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου απ’ όπου θα ξεκινήσει πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στο Ηράκλειο Κρήτης στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στη Ζάκυνθο στις 12 το μεσημέρι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στις 12.30 παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του βουλευτή του νομού.

«Είναι «μακριά νυχτωμένη» η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τις επιθέσεις των ΜΑΤ, τα χημικά και τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης θα βάλει φρένο στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο – λαιμητόμο για «προσλήψεις» – απολύσεις αναπληρωτών, στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για ζωή με δικαιώματα!», σημειώνουν τα Σωματεία των εκπαιδευτικών και προσθέτουν:

«Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάμε:

Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο λαιμητόμο!
Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου.
Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!
Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.
Τη ζωή και τα δικαιώματά μας δεν τα παζαρεύουμε»!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός