ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Καταγγέλλει τον αυταρχικό κατήφορο της πλειοψηφίας του ΕΚ Κέρκυρας (ΦΩΤΟ)



Τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Την απέχθειά της προς τους εργαζόμενους δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας! Και ενώ πέρασε μία εβδομάδα που δεν άφησαν κανάλι για κανάλι, που να μην πέρασαν για να πείσουν ότι τα «κακά σωματεία» που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. «θέλουν να διώξουν τους συνταξιούχους από το ΕΚΚ», ότι είναι «αυταρχικά» και άλλα τέτοια αστεία, ήρθε ένα ακόμα περιστατικό που επιβεβαιώνει ακριβώς το αντίθετο.

Την Κυριακή 3 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου μας στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Για την εκδήλωση αυτή υπήρξε επίσημο αίτημα προς την διοίκηση του ΕΚΚ από τις 15 Γενάρη (αρ. πρ. 118/15-01-2019). Και ενώ η αρχική απάντηση της διοίκησης ήταν θετική, στις 3 Φλεβάρη το κτήριο του Εργατικού Κέντρου ήταν κλειδωμένο με τους εργαζόμενους να περιμένουν στο πεζοδρόμιο. Η απάντηση του πρόεδρου του ΕΚΚ κ. Χαλικιόπουλο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ήταν ότι δεν γνώριζε τίποτα (!) και ότι «δε μπορούσε να κάνει κάτι», κλείνοντας βιαστικά και προκλητικά το τηλέφωνο. Παράλληλα, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου μας ενημέρωσε ότι δε μπορούσε να μας βοηθήσει καθώς όλα τα μέλη της πλειοψηφίας της διοίκησης «ήταν εκτός» και έτσι κανείς δεν ήταν δυνατό να έρθει να ανοίξει το κτήριο (καθώς μόνον αυτοί έχουν κλειδιά). Σχετικά με την αρχική έγκριση που μας είχε δοθεί, απολογήθηκε λέγοντας ότι ήταν προσωπική εκτίμηση! Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο!

Στην προσπάθειά μας να ανοίξουμε μόνοι μας την πόρτα για να μπουν οι εργαζόμενοι στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου, ξεπρόβαλε έντρομος μέσα από αυτό ο γραμματέας του ΔΣ του ΕΚΚ κ. Ζήμος, ο οποίος είχε κρυφτεί-κλειδωθεί εντός του κτηρίου, προφανώς με εντολή της πλειοψηφίας της διοίκησης, ώστε να μην αφήσει τους εργαζόμενους-μέλη του Σωματείου μας να περάσουν και να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωσή μας. Να σημειωθεί πως ο κος Ζήμος ήταν ένας από αυτούς που υποτίθεται «ήταν εκτός» και δεν μπορούσαν να έρθουν να ανοίξουν το κτήριο! Τελικά, παρά τις προσπάθειες και τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΚ και κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε!

Να θυμίσουμε ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΚ έχει διάπλατα ανοιχτές τις πόρτες του κτηρίου σε κυβερνητικά στελέχη (βλέπε εκδήλωση Γαβρόγλου, Περιφέρειας, Δήμου κ.ά.), σε εργοδότες (π.χ. εκπροσώπους της εργοδοσίας του IKOS, εκπροσώπους μεγαλοεργοδοσίας supermarket, για εκδήλωση σχετικά με την ανακύκλωση με επίσημο προσκεκλημένο στέλεχος εταιρείας ανακύκλωσης, ΚοιΣΠΕ κ.ά.) αλλά ΠΟΤΕ για τους εργαζόμενους! Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνουμε ανάλογες καταστάσεις! Παραμονές της απεργίας στις 30 Μάη 2018, όταν πάλι το Σωματείο μας είχε ζητήσει την αίθουσα για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης (με επίσημο έγγραφο) και τότε οι πόρτες ήταν κλειστές για τους εργαζόμενους!

Αλήθεια κύριοι της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας η στάση σας αυτή δεν είναι αυταρχική και αντιδημοκρατική; Αυταρχικό και αντιδημοκρατικό δεν είναι να συγκαλείτε ΔΣ σε ώρες που οι εργαζόμενοι αντιπρόσωποί μας σε αυτό είναι στις δουλειές τους (και το γνωρίζετε), όπως κανονίζετε για αύριο Δευτέρα 4/2/2019 που ο συνάδελφος Χρήστος Γκράτσας (μέλος του ΔΣ του ΕΚΚ από το Σωματείο μας) θα είναι στην δουλειά του; Αλήθεια δεν είναι αντιδημοκρατικό και αυταρχικό να ορίζετε ως ημέρα διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΕΚΚ και εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής την ίδια ημέρα που 3 από τους 7 αντιπροσώπους μας θα βρίσκονται στην Αθήνα για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, για το οποίο εσείς με έγγραφο μας είχατε ενημερώσει πολύ καιρό πριν; Αλήθεια δεν είναι αντιδημοκρατικό και αυταρχικό να χρησιμοποιείτε τους συνταξιούχους και να τους αντιμετωπίζεται ως «κουκιά», χωρίς να τους αναγνωρίζετε τον πραγματικό ρόλο που έχουν στο κίνημα, ώστε να μένετε γαντζωμένοι στις καρέκλες σας και να κάνετε την βρώμικη δουλειά για την μεγαλοεργοδοσία; Όσα σόου και αν στήσετε για να παρουσιάσετε το μαύρο ως άσπρο, η ίδια η πραγματικότητα θα σας ξεβρακώνει, όπως έγινε και σήμερα το πρωί!

Ως εδώ λοιπόν με τις μεθοδεύσεις σας και την βρώμα σας! Οι εργαζόμενοι σας έχουν πάρει χαμπάρι!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας να βάλουν τέλος σε αυτήν την κατάσταση! Τους καλούμε για άλλη μία φορά να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διασφαλίσουν την διεξαγωγή ενός πραγματικού συνεδρίου από το οποίο θα προκύψει ένα Εργατικό Κέντρο πραγματικό εργαλείο οργάνωσης του αγώνα των εργαζόμενων, ένα Εργατικό Κέντρο που θα βάλει μπροστά τις ανάγκες τους και όχι τα κέρδη των μεγάλων αφεντικών, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα!».

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός