Η κυβέρνηση κόβει από τους αγρότες την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο και το χαρίζει αφορολόγητο στους εφοπλιστές (VIDEO)



Την ένδεια των επιχειρημάτων εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά και τα ψέματα ότι οι αγρότες άλλαξαν τα αιτήματά τους, κατήγγειλε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 το πρωί της Κυριακής 3 Φλεβάρη, από το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Υπενθύμισε ότι στη συνάντηση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις 14 Δεκέμβρη η κυβέρνηση δεν απάντησε και δεν δεσμεύτηκε σε κανένα αίτημα, μάλιστα σε αρκετά από αυτά ο υπουργός δήλωσε αναρμόδιος.

Ο Ρ. Μαρούδας επισήμανε ότι οι αγρότες έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί. Χαρακτηριστικό είναι το θέμα του πετρελαίου, το οποίο οι αγρότες πληρώνουν ακριβά. Μάλιστα, όπως ανέφερε, η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό του ‘19, έδωσε πάνω από 1 δισ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους και άλλους και την ίδια ώρα στους αγρότες έκοψε την επιστροφή φόρου πετρελαίου που ήταν μόνο 130 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, επικαλούμενη δημοσιονομικούς λόγους.

Ανέφερε επίσης ως παράδειγμα την τιμή του βαμβακιού, καθώς η χρηματιστηριακή είναι στα 57 λεπτά, οι εκκοκκιστές με τις πλάτες της κυβέρνησης δίνουν μόλις 47 λεπτά οδηγώντας σε απόγνωση του βαμβακοκαλλιεργητές. Καταλήγοντας ο Ρ. Μαρούδας επισήμανε ότι το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων θα καθοριστεί η παραπέρα στάση και δράση των αγροτών.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός