ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Με κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών διεκδίκησαν μισθολογικά δικαιώματα



Το μπλοκ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στην κινητοποίηση

Το μπλοκ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής στην κινητοποίηση
Πηγή: Eurokinissi


Παναττική στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση είχε απευθύνει και το ΠΑΜΕ, προβάλλοντας τα αιτήματα για επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Καταβολή αναδρομικά όλων των Δώρων που έχουν κοπεί σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Κάλυψη όλων των μισθολογικών απωλειών. Αυξήσεις στους μισθούς, «ξεπάγωμα» μισθολογικών κλιμακίων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με διακριτά μπλοκ, μεταξύ άλλων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο κ.ά.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών χωρίς όμως να δεσμευθεί για τίποτα.

Ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και της ΕΓ του ΠΑΜΕ, επισήμανε στη συνάντηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά υποσχόταν επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αλλά και στο Δημόσιο του 13ου και 14ου μισθού. Δεν έκανε τίποτα από αυτά και ούτε και τώρα δεσμεύεται να κάνει.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός