Ο βρώμικος μηχανισμός της συνδικαλιστικής μαφίας αποκαλύφθηκε



Σε μια νέα καταγγελία προχώρησε, με ανακοίνωση της, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (ΕΙΥΗ), σχετικά με τις επικείμενες αρχαιρεσίες ενός διασπαστικού «σωματείου – φάντασμα» στο εμπόριο.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΙΥΗ σημειώνει πως:

«Προτού καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της καταγγελίας μας για το «σωματείο – φάντασμα» «Σωματείο Εργαζομένων σε εμπορικές επιχειρήσεις ανατολικής Κρήτης» ,που ετοιμάζεται να εμφανίσει συνελεύσεις και αρχαιρεσίες εν κρυπτώ και μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους, αποκαλύπτεται και μάλιστα με τον ποιο χαρακτηριστικό τρόπο η σαπίλα και η δυσωδία που αναβλύζει.

Χθες, μέλη του σωματείου μας συνάντησαν στο υπόγειο του εργατικού κέντρου μια γυναίκα που ετοίμαζε κάτι χαρτιά. Όταν η ίδια ρωτήθηκε από ποιο σωματείο είναι και τί κάνει εδώ, άρχισε να φωνάζει «εδώ είναι το γραφείο μου!! Φύγετε μη φωνάξω την αστυνομία» κ.α. Από τη συζήτηση, διαπιστώθηκε ότι ήταν η κυρία Σ. Καρατσάλη (υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι εργαζόμενη αλλά αυτοαπασχολούμενη με ατομική επιχείρηση ενεργή) όπου με την καθοδήγηση του Σ.Βοργιά, προσπαθεί να εμφανίσει συνέλευση εργαζομένων και εκλογές του σωματείου πίσω από κλειστές πόρτες, στα υπόγεια του ΕΚΗ.

Μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε στο χώρο ο εξαφανισμένος πρόεδρος του ΕΚΗ, Στ. Βοργιάς, που έχει βάλει λουκέτο στη συλλογική λειτουργία του εργατικού κέντρου, που έχει να καλέσει το ΔΣ σε συνεδρίαση τέσσερις μήνες, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίστηκε και η αστυνομία που εισήλθε μέσα στο εργατικό κέντρο. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Στ.Βοργιάς, εγκαλούσε την αστυνομία να παραμείνει και να στο χώρο και να συλλάβει το μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ, Γ.Ξ ,για «απειλή κατά της ζωής», πράγμα το οποίο και επιχείρησαν αλλά αποτράπηκε από την αποφασιστική στάση των συναδέλφων.

Μέλη του σωματείου μας, τίμιοι συνδικαλιστές που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο ΕΚΗ, ενημέρωσαν τις δυνάμεις της αστυνομίας ότι δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στο εργατικό κέντρο και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το κτήριο, πράγμα το οποίο και έγινε έπειτα από κάποια ώρα.

Το χθεσινό περιστατικό αποτελεί μια ακόμη μαύρη σελίδα του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό μας. Την αποκλειστική και κύρια ευθύνη την έχει η συνδικαλιστική μαφία με επικεφαλής και ενορχηστρωτή τον πρόεδρο, Στ.Βοργιά, που όπως φαίνεται δεν διστάζει να κάνει κουρελόχαρτο κάθε νομοθεσία, κάθε συλλογική διαδικασία, δεν διστάζει ακόμα και να φέρει την αστυνομία μέσα στο ΕΚΗ, προκειμένου να διασφαλίσει τις καρέκλες αυτού και των ομοίων του για να συνεχίσει απρόσκοπτα να υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.

Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το σωματείο μας πρωτοστάτησε όλα αυτά τα χρόνια, με τη στάση του και με τη δράση του να γίνει το αποκούμπι των εργατών του κλάδου, να ξανακερδίσουν οι εργαζόμενοι την χαμένη εμπιστοσύνη τους στα σωματεία, ώστε αυτά να λειτουργούν με όρους μαζικούς, δημοκρατικούς και συλλογικούς.

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε στα σωματεία – φαντάσματα, ούτε στη συνδικαλιστική μαφία του Βοργιά και της παρέας του, να εμφανίζουν σωματεία και διαδικασίες όποτε και όπως τους συμφέρει για να κατσικωθούν μερικά χρόνια ακόμα στο σβέρκο των εργατών».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός