Παρεμβάσεις ενάντια στα σχέδια για να βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας



Τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας έγινε την Πέμπτη 13 Ιούνη για το ζήτημα των εργαζομένων στο εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος της «ΔΕΛΤΑ» στο Πλατύ Ημαθίας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόφαση της επιχείρησης να κλείσει το εργοστάσιο και να μεταφέρει την παραγωγή στο εξωτερικό.

Στη συνάντηση, η εργοδοσία μετέθεσε το αρχικό τελεσίγραφο με βάση το οποίο καλούσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν «εθελούσιες αποχωρήσεις». Ενώ αρχικά είχε θέσει προθεσμία που έληγε σήμερα, την μετέφερε μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Κάτω από την πίεση των εργαζομένων, που έχουν στο πλευρό τους την Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, η εργοδοσία δήλωσε πως θα διερευνήσει τις δυνατότητες να απορροφήσει τους περίπου 70 εργαζόμενους στο εργοστάσιο σε άλλα εργοστάσια και μονάδες του ομίλου στην περιοχή και να καταθέσει σχετική πρόταση στο Σωματείο Εργαζομένων.

Σήμερα Παρασκευή 14 Ιούνη οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός