Με νίκες άνοιξαν τον λογαριασμό στην πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ η Κέρκυρα, ο ΟΦΗ και ο Ολυμπιακός, που επικράτησαν με 2-1, 1-0 και 3-1, του Πανθρακικού, του Παναιτωλικού και της Νίκης Βόλου αντίστοιχα. Φιλική ήττα για την ΑΕΚ από τη Ρόμα

Κέρκυρα – Πανθρακικός 2-1

Στο ματς που έγινε στο νησί των Φαιάκων, η τοπική ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς και πριν συμπληρωθεί το μισάωρο ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 . Τον λογαριασμό άνοιξε στο 16′ ο Ναγιάρ με φάουλ, για να κάνει στο 27′ ο Κάικουτ με όμορφη κεφαλιά του 2-0. Στο δεύτερο μέρος οι Θρακιώτικες ανέβασαν «στροφές», έγιναν πιο απειλητικοί, πέτυχαν ένα γκολ με τον Ιγκόρ στο 62′ και θα μπορούσαν σε κάποιες φάσεις να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ετσι η Κέρκυρα άνοιξε με το καλύτερο τρόπο τον λογαριασμό μετά την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία.

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-0

Με τον Αντώνη Πετρόπουλο να σκοράρει στις καθυστερήσεις ο ΟΦΗ κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του Παναιτωλικού παίρνοντας το πρώτο του τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ του Τζενάρο Γκατούζο εμφανίστηκε ορεξάτος στο πρώτο μέρος και έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ, όμως ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού Ρέφαελ Μπρακάλι έπιανε το ένα σουτ μετά το άλλο.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, οι παίκτες των Κρητικών αγχώθηκαν και έτσι όλα έδειχναν πως θα μέναμε στο 0-0. Την τελευταία λέξη, βέβαια, είπε ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος με ατομική ενέργεια και σουτ χάρισε τη νίκη στους Κρητικούς στο 92ο λεπτό.

Ολυμπιακός- Νίκη Βόλου 3-1

Δυναμικά μπήκε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 3-1 της Νίκης Βόλου.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και άνοιξαν το σκορ με ένα σουτ του Κασάμι στο 11′. Στο 28΄ο Διαμαντάκος έκανε το 2-0 συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις που άφησε στα φιλικά. Λογαριασμό με τη νέα του ομάδα άνοιξε στα γκολ και ο Αφελάι στο 32′. Για τη Νίκη μείωσε ο Σκούρτης στο 56΄.

Αν κάτι μπορεί κανείς να πει για την ομάδα του Μιτσελ είναι ότι εμφανίστηκαν ορισμένα κενά τόσο στο κέντρο όσο και στην άμυνα. Από την άλλη η Νίκη ήταν αρκετά σοβαρή και παρουσίασε μια αξιόμαχη εικόνα.

 

Φιλική ήττα της ΑΕΚ από την Ρόμα