Europa League: Στους ομίλους Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας



 

 

Στην φάση των ομίλων του Europa League πέρασαν Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης. Ο ΠΑΟ νίκησε την Μίντιλαντ 2 – 1, ο ΠΑΟΚ 4-0 την Ζίμπρου και ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκε, παρά την ήττα 3-1, από την Μακάμπι.

Μίντιλαντ – ΠΑΟ 1 – 2 

Νίκες και στα δύο παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Μίντιλαντ. Οι «πράσινοι» που στο προηγούμενο ματς της Λεωφόρου είχαν νικήσει με 4-1 δεν άφησαν περιθώρια στους Δανούς. O Νάνο στο 54′ άνοιξε το σκορ, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 72’ με τον Ιγμπούν, αλλά στο 74’  ο Κλωναρίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-1. 

ΠΑΟΚ – Ζιμπρού 4 – 0

Τις κακές εμφανίσεις των προηγούμενων αγώνων άφησε πίσω του ο ΠΑΟΚ και νίκησε 4-0 την Ζίμπρου στην Τούμπα, ανατρέποντας το 1-0 στο Κισινάου. Οι Περέιρα (11′) και Αθανασιάδης (45′) έδωσαν αέρα δύο τερμάτων στον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ ο Μακ (74′) και ο Μάρτενς (89′) έκαναν το 4-0 και έδωσαν χαρακτήρα θριάμβου στην επικράτηση των γηπεδούχων.

Μακάμπι – Αστέρας Τρίπολης 3 – 1

Χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα στην Τρίπολη και του τερματοφύλακα Θεωδορόπουλου, ο Αστέρας προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Europa League. Οι Αρκάδες γνώρισαν την ήττα με 3-1 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ματς που έγινε στην Κυπρο, αλλά εξαιτίας του εκτός έδρας γκολ του Γκοίαν στο 23΄ πήραν την ιστορική πρόκριση. 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός