Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής – ΟΧΙ στην απόφαση για επέκταση του ΧΥΤΑ



Από παλαιότερη κινητοποίηση

Από παλαιότερη κινητοποίηση
Πηγή: Eurokinissi


«Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής – ΟΧΙ στην απόφαση για επέκταση του ΧΥΤΑ και τα σχέδια για αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή της Μάνδρας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Τρίτη 27 Αυγούστου σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 3.30 το μεσημέρι.

Για την κινητοποίηση, έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση στις 2 μ.μ. από το Δημοτικό Πάρκινγκ Ελευσίνας ενώ πούλμαν δρομολογούνται από διάφορα σημεία της Δυτικής Αττικής.

Αναλυτικά, το Σωματείο, αναφέρει:

«Την 1η Αυγούστου, σε έκτακτη και εν κρυπτώ συνεδρίαση, η πλειοψηφία του ΕΔΣΝΑ (του φορέα που διαχειρίζεται το ΧΥΤΑ Φυλής) αποφάσισε την εκ νέου επέκταση του ΧΥΤΑ, δίνοντας νέα παράταση στην «υγειονομική βόμβα» που δηλητηριάζει ολόκληρη τη Δυτική Αττική.

Η απερχόμενη διοίκηση Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) στην Περιφέρεια Αττικής, όχι μόνο δεν έκλεισε τη χωματερή όπως «υποσχόταν», αλλά λίγες μέρες πριν από τη λήξη της θητείας της, ανέλαβε να βγάλει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της νέας Περιφερειακής Αρχής του κ. Πατούλη (ΝΔ), για να συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος του λαού της Δυτικής Αττικής.

Τη νέα παράταση της χωματερής επιβεβαίωσε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ΧΥΤΑ Φυλής, προαναγγέλλοντας και τα επόμενα βήματα στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, για να εξασφαλισθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο «χρυσοφόρο» αυτό τομέα.

Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με εισήγηση της Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας προς το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σχεδιάζεται η παραχώρηση άδειας για «αποθήκευση επικίνδυνων και μη επικίνδυνων αποβλήτων» στη θέση «Μεσαία Γέφυρα» στη Μάνδρα, σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στη συλλογή και μεταφορά τέτοιων αποβλήτων.

Δε θυσιάζουμε την υγεία μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους και κατοίκους της Δυτικής Αττικής στη Συγκέντρωση στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για να διεκδικήσουμε:

►Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας. Να εφαρμοσθούν μέτρα για την προστασία υγείας και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος. OXI στην καύση των απορριμμάτων

►ΟΧΙ στα σχέδια για τη δημιουργία χώρου αποθήκευσης επικίνδυνων λυμάτων στη Μάνδρα και τη δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά και Μελετάνι.

►ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων.

►Να σταματήσει κάθε επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Να πληρώσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι με πρόσθετη φορολογία των κερδών τους και κατάργηση των φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός