Ψήφισμα για την άδικη και καταχρηστική πειθαρχική δίωξη σε βάρος αιρετού εκπροσώπου των πυροσβεστών



Πηγή: Eurokinissi


Τη διαμαρτυρία τους για την άδικη και καταχρηστική πειθαρχική δίωξη σε βάρος του αιρετού εκπροσώπου των πυροσβεστών, αρχιπυροσβέστη Κωνσταντίνου Κέκη, μέλους του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος  περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκφράζουν οι πυροσβέστες που υπογράφουν σχετικό ψήφισμα.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

«Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, εν ενεργεία και εν αποστρατεία υπάλληλοι του πυροσβεστικού σώματος, εποχικοί, πενταετείς, μόνιμοι, αξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, γενικότερα άνθρωποι και φορείς με αυξημένες ευαισθησίες για τα δημοκρατικά δικαιώματα, εκφράζουμε την ανησυχία και την καταδίκη μας για την προσπάθεια που γίνεται να διωχθεί πειθαρχικά ο συνάδελφος και αιρετός εκπρόσωπός αρχιπυροσβέστης Κέκης Κωνσταντίνος.

Δηλώνουμε την εκτίμηση και την συμπαράσταση μας στην αγωνιστική του στάση, γιατί ο συνάδελφός μας αφουγκράστηκε και ως όφειλε, ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετώπισε μεγάλος αριθμός πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας τον Αύγουστο του 2018. Πρόκειται για προβλήματα κυρίως στην διοικητική μέριμνα τα οποία δεν ήτανε μεμονωμένο περιστατικό αφού τα αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο σε αρκετές πυρκαγιές ανά την ελληνική επικράτεια, άλλοτε σε μεγαλύτερο και άλλοτε σε μικρότερο βαθμό.

Επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη των χρόνιων προβλημάτων που ανέδειξε ο αιρετός εκπρόσωπος, που υπάρχουν στην οργάνωση της πυροπροστασίας της χώρας και το εργασιακό μας περιβάλλον. Τα προβλήματα αυτά είναι διαχρονικά αναγνωρισμένα τόσο από την ελληνική κοινωνία όσο και από την ελληνική πολιτεία. Μάλιστα τα προβλήματα αυτά αναγνώρισε επίσημα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε φέτος το 2019 κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο ίδιο σημείο, πλησίον του χωριού Κοντοδεσπότι στην Εύβοια.

Ωστόσο εδώ και πάνω από ένα έτος βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ σε βάρος του συνδικαλιστή, με τις κατηγορίες ότι ασκεί αβάσιμη κριτική με ψευδείς εκφράσεις από κακή βούληση. Αυτά τα προβλήματα λοιπόν που αναγνωρίζουν υπηρεσιακοί παράγοντες, πολιτικοί εκπρόσωποι, μέλη της παρούσας κυβέρνησης και εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών, τιμωρούνται ως πειθαρχικό παράπτωμα επειδή εκφράστηκαν επίσημα από τον αιρετό εκπρόσωπο της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών στη Στερεά Ελλάδα. Αντιλαμβανόμαστε ότι στο πρόσωπο του γενικότερα, αμφισβητείτε το δικαίωμα των εργαζομένων του πυροσβεστικού σώματος και όχι μόνο στον συνδικαλισμό.

Απαιτούμε

Να παύσει οριστικά η συγκεκριμένη Ε.ΔΕ και η άδικη και καταχρηστική δίωξη του εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζόμενων στο ΠΣ αρχ/στη Κέκη Κωνσταντίνου.

Να πάψει η καταπάτηση των δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στο ΠΣ με μεθοδευμένες και εκδικητικές πειθαρχικές διώξεις. Διώξεις που αξιοποιούνται ως μέσον χειραγώγησης των δικαιολογημένων αντιδράσεων των πυροσβεστών για την επισφαλή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί διαχρονικά στο εργασιακό μας περιβάλλον και την συνεχόμενη καταστρατήγηση εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Να σκύψει επιτέλους η πολιτεία στα καυτά και χρονίζοντα προβλήματα που ανέδειξε για ακόμη μία φορά ο συνάδελφος μας και να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις».

Το παρόν ψήφισμα υπογράφεται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα eakp.gr.

Σημειώνεται πως μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κύμης – Αλιβερίου, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός