Απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην εμπορευματοποίηση και την «ευέλικτη» εργασία (VIDEO – ΦΩΤΟ)



«Δώστε λεφτά για Πρόνοια – Υγεία, έξω οι ιδιώτες από τα νοσοκομεία» βρονοτοφώναξαν εργαζόμενοι στην Υγεία με τη σημερινή τους απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, στην πολιτική της εμπορευματοποίησης, της υποχρηματοδότησης και της συνεχούς διεύρυνσης των «ευέλικτων» σχέσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας πραγματοποιούν παναττική στάση εργασίας και 24ωρη απεργία στην Περιφέρεια, ενώ 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και δυναμικά πορεύτηκαν στο υπουργείο Υγείας. (Δείτε πάνω video).

Εκεί ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί σε κανένα από τα αίτηματά τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας, διεκδικώντας: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και των ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε πληρωμής των ασθενών για όλα όσα απαιτούνται για την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους.

 

Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Στην Πάτρα, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, την ΕΙΝΑ, και τους συνταξιοδοτικούς φορείς της πόλης. Οι διαδηλωτές έθεσαν στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της Υγείας που ταλανίζουν την εργατική τάξη και τον λαό της περιοχής χωρίς ωστόσο να πάρουν ουσιαστικές απαντήσεις.

Στη Λάρισα έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει την Υγεία αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Στο πλευρό των εργαζομένων στη υγεία, βρέθηκε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός