Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Επιστολή του Δ. Διαθεσόπουλου για την αντισυνταγματικότητα του αθλητικού νομοσχεδίουΤις απόψεις του για την αντισυνταγματικότητα του αθλητικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης και την «ωμή παρέμβαση» που κάνει στο αθλητικό κίνημα, εξέφρασε με επιστολή του προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Αναλυτικά η επιστολή του έχει ως εξής:

Γι’ άλλη μια φορά, διενεργείται στοχοποίηση του αθλητικού κινήματος και των μελών του. Αφού έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, και Πολιτείας, ο Αθλητισμός και οι άνθρωποί του πρέπει να «χτυπηθούν». Βαρέθηκα την τελευταία 20ετία και πλέον να γίνομαι κοινωνός του ιδίου «έργου».

Η στοχοποίηση του Αθλητικού κινήματος και των μελών του είναι μοναδική στα πλαίσια της Ελληνικής Πολιτείας, δεδομένου ότι για κανέναν άλλο πολιτικό ή κοινωνικό χώρο η Πολιτεία δεν παρεμβαίνει όπως για τους ανθρώπους του Αθλητισμού.

Η παράνομη παρέμβαση της Πολιτείας καταργεί την αυτονομία και την ανεξαρτησία που πρέπει να διέπει τον Ελληνικό Αθλητισμό και γενικότερα τον Αθλητισμό διεθνώς, δεδομένου ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις έχουν αποδοκιμαστεί με κυρώσεις από τα αρμόδια διεθνή όργανα.

Είναι καινοφανές να τίθενται περιορισμοί στην εκλογή των ανθρώπων των Ελληνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, όπως θητείες, αριθμός θητειών, όρια ηλικίας κλπ, όταν η Ελληνική Πολιτεία για καμία άλλη κατηγορία εκλεγόμενων Ελλήνων πολιτών για οποιαδήποτε ιδιότητα έχει θεσπίσει και προσπαθεί μόνο για εκλεγόμενους στον αθλητισμό.

Το ΣτΕ έχει κρίνει κατά συρροή αντισυνταγματικούς τέτοιους περιορισμούς, πρόσφατα δέ έκανε δεκτή ως συνταγματική το όριο ηλικίας για τους μουφτήδες και με ποιο σκεπτικό, «ότι οι μουφτήδες τυγχάνουν δημόσιοι υπάλληλοι, μισθοδοτούμενοι από το Ελληνικό κράτος και κατά συνέπεια το Ελληνικό κράτος μπορεί να τους θέτει ηλικιακά όρια». Το ίδιο συμβαίνει με τους δικαστές, οι οποίοι διέπονται από το ίδιο καθεστώς. Οι Έλληνες αθλητικοί παράγοντες των Ελληνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών είναι δημόσιοι υπάλληλοι και μισθοδοτούνται από το κράτος; Φυσικά και όχι !!!

Κατά τη συζήτηση της αναθεώρησης του Συντάγματος, στη σχετική Επιτροπή της Βουλής, συνάδελφος βουλευτής του ιδίου κόμματος και κυβερνητικής παράταξης, σε πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για περιορισμούς στην εκλογή των βουλευτών ήταν καταλυτικά αντίθετος, εκφράζοντας την άποψη της παράταξής του, η δε πρώτη πρόταση της τοποθέτησής του ήταν «Η πρόταση κωλύματος κατά τη γνώμη μου υποβαθμίζει το ρόλο του Λαού και την κρίση των πολιτών… το όριο της θητείας συνήθως αφορά στις σύγχρονες δημοκρατίες μονοπρόσωπα όργανα της Εκτελεστικής Εξουσίας όπως είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι οι βουλευτές οι οποίοι αποτελούν μέρος μόνο ενός συλλογικού οργάνου όπως το Κοινοβούλιο… καμιά χώρα του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν έχει επιβάλλει όριο θητείας σε βουλευτές…». Δηλαδή, οι περιορισμοί για τους βουλευτές δικαίως είναι ανεπίτρεπτοι καίτοι μισθοδοτούνται από το Κράτος, για τους αθλητικούς παράγοντες είναι επιτρεπτοί καίτοι δεν μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Κράτος;

Οι Αθλητικές Ομοσπονδίες, ΝΠΙΔ αποτελούν σωματεία, διεπόμενα από τα άρθρα 79 επ. του ΑΚ. Τίθεται κανένας περιορισμός από τον κεφαλαιώδη νόμο, τον Αστικό Κώδικα, για οποιαδήποτε εκλογή οργάνου σε σωματεία; !!!

Το Ελληνικό Σύνταγμα δεν θέτει σε καμιά διάταξή του περιορισμό, ως προς την άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων, όπως αυτά είναι του εκλέγειν και εκλέγεσθαι!!! πλην των περιπτώσεων της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων με δικαστική απόφαση. Οι Έλληνες αθλητικοί παράγοντες, αν δεν έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων, είναι δυνατόν να στερούνται του κορυφαίου δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι;

Απ’ ότι πληροφορούμαι, ο κος υφυπουργός, προκειμένου να υποστηρίξει τις νομοθετικές προτάσεις του, επικαλείται τη ΔΟΕ που θέτει ηλικιακό όριο εξόδου για τα μέλη της και ερωτώ: Έχει καμιά σχέση η σύσταση και λειτουργία της ΔΟΕ με τις Ελληνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και δή, έχοντας το χαρακτήρα σωματείου κατά την έννοια του Ελληνικού νόμου; Η ΔΟΕ κάνει εκλογές και εκλέγει από τη βάση του Παγκόσμιου Αθλητισμού τα μέλη της; Διέπεται από κανένα νόμο οιουδήποτε κράτους; Είναι ένα καθαρά ιδιότυπο αθλητικό καθεστώς που τα μέλη της δεν έχουν θητείες και μπορεί να παραμένει 20 και 30 και 40 και 50 χρόνια χωρίς να χρίζει να επιβεβαιωθεί με καμιά διαδικασία ως μέλη της ΔΟΕ. Έτσι συμβαίνει με τα εκλεγόμενα μέλη του ΔΣ των Αθλητικών Ομοσπονδιών; Φυσικά και όχι, αφού εκλέγονται κάθε 4 χρόνια από τη βάση, τα αθλητικά σωματεία – μέλη της κάθε Ομοσπονδίας με δημοκρατικές διαδικασίες και βάση καταστατικών που έχει εγκρίνει νόμιμα και απόλυτα η Ελληνική δικαιοσύνη.

Οι Ελληνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες είναι μέλη των αντιστοίχων Αθλητικών Ομοσπονδιών και όχι της ΔΟΕ. Υπάρχει Διεθνής αθλητική Ομοσπονδία ή Ευρωπαϊκή Αθλητική Ομοσπονδία που να έχει περιορισμό θητειών ή ορίου ηλικίας για την εκλογή των μελών της; Εγώ, αν δεν κάνω λάθος, απαντώ όχι, όχι!!! Για τη δική μου Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ομοσπονδία, τη LEN και FINA αντίστοιχα, δεν υπάρχει ουδείς περιορισμός και άπαντες εκλέγονται με την ψήφο των κρατών – μελών τους. Στη FINA, ο πρόεδρός της διάγει το 84ο έτος της ηλικίας του και έχει εκλεγεί πολλάκις σε όλα τα εκτελεστικά όργανα, εγώ δε ως μέλος της FINA μπορώ να εκλέγομαι απεριόριστα και να είμαι και Πρόεδρός της. Το ίδιο συμβαίνει και με τη LEN, δηλαδή μπορώ να είμαι μέλος του Bureau της FINA, της LEN και της COMEN και Πρόεδρός τους χωρίς κανένα περιορισμό και δε μπορώ να είμαι μέλος και Πρόεδρος της ΚΟΕ που τυγχάνει μέλος και της FINA, και της LEN και της COMEN!!!!

Και τέλος, για να μη σας κουράζω, επειδή θεωρώ ανεπίτρεπτη «τη στοχοποίηση» κάποιων ανθρώπων που επιδιώκεται με το αθλητικό νομοσχέδιο, έχω να κάνω την εξής δήλωση: Επειδή πιστεύω ότι ένα από τα άτομα αυτά είμαι ΚΑΙ ΕΓΩ, εφόσον ο κος υφυπουργός δεν εμμείνει στην ψήφιση αντισυνταγματικών και παρανόμων διατάξεων ως πιο πάνω και για να μη συντείνω σε αυτό το «άγος του», σας δηλώνω ότι θα επιφυλαχθώ να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές της ΚΟΕ, άλλως τον θέτω ενώπιον των ευθυνών του «για τη γελοιοποίηση» του Ελληνικού Αθλητισμού και ο νοών νοείτο.

Τελειώνοντας, να θεωρήσετε για οποιαδήποτε απόφαση της Ολομέλειας που είναι προς την κατεύθυνση των όσων προαναφέρω, είμαι «ωσεί παρών» και θα συμμετάσχω σε οποιαδήποτε διαδικασία θέλει αποφασίσει η ολομέλεια της ΕΟΕ.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 654328Συνολικές αναγνώσεις:
  • 52Αναγνώσεις σήμερα:
  • 304151Συνολικοί επισκέπτες:
  • 45Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ