ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Με παρέμβαση της ΔΑΣ αποτράπηκε η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία της μεταφοράς ογκωδών αποβλήτων



Η αγωνιστική παρέμβαση της ΔΑΣ ΟΤΑ Νέας Ιωνίας απέτρεψε τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία τη μεταφορά ογκωδών αποβλήτων οικοδομών (μπάζα και στρώματα).

Συγκεκριμένα μόλις έγιναν γνωστά τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, η ΔΑΣ ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ΔΣ, αναδείχθηκε ότι η δημοτική αρχή ιδιωτικοποιεί τα ογκώδη απόβλητα και οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν μέτρα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης. Η ΑΣΚ μειοψήφησε υιοθετώντας τα επιχειρήματα της δημοτικής αρχής για «προσωρινή λύση» για να κρύψουνε κάτω από το χαλί τις ευθύνες αυτής και της προηγούμενης δημοτικής αρχής που εφαρμόζοντας τις πολιτικές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν την κατάσταση σε αυτό το σημείο.

Σε συνάντηση του Σωματείου με τη δήμαρχο η ΔΑΣ ανέδειξε αυτές τις ευθύνες επιμένοντας ότι μοναδική λύση είναι η στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό και όχι η ανάθεση σε ιδιώτες.

Με την αγωνιστική παρέμβαση του σωματείου η πρόταση της δημοτικής αρχής δεν πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός