Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Νέα καμώματα από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ – Καταγγελία του ΠΑΜΕΤο νέο επεισόδιο από τα καμώματα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ στην Ένωση Πλοιάρχων μπροστά στο συνέδριό της και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, ενώ είναι σε εξέλιξη οι αρχαιρεσίες στην Ένωση Πλοιάρχων.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η φιλοεφοπλιστική ηγετική ομάδα της Ένωσης πραγματοποιεί τις αρχαιρεσίες παραβιάζοντας με κάθε τρόπο το καταστατικό και τη σχετική νομοθεσία.

Η ηγετική ομάδα αρνείται:

• Να δώσει το μητρώο μελών στους συνδυασμούς

• Να γνωστοποιήσει τα ταμειακά εντάξει μέλη

• Οι εκλογές γίνονται με άκρα μυστικότητα χωρίς να μπορούν οι συνδυασμοί να έχουν καμία πρόσβαση στην εκλογική διαδικασία

• Καταστρέφουν τους φακέλους της επιστολικής ψήφου των πλοιάρχων που φέρουν τον κωδικό αριθμό της συστημένης επιστολής με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα ελέγχου αν όσοι ψηφίζουν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Για όλα τα παραπάνω σήμερα αντιπροσωπεία των ναυτίλων πλοιάρχων που συσπειρώνονται στο συνδυασμό της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Ενότητας, με επικεφαλής το Σπύρο Παύλου και με στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παρέμβαση, όπου και κατέθεσαν κείμενο με όλες αυτές τις καταγγελίες. Η παρέμβαση έγινε στον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά Ιωάννη Μαλούχο. Επίσης στην εισαγγελέα Πρωτοδικών του Πρωτοδικείου Πειραιά Αθηνά Χριστοπούλου. Ακόμα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Επίσης στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την ΠΝΟ και στο δικαστικό αντιπρόσωπο της εφορευτικής επιτροπής.

Ζητήθηκε να ανασταλεί η εκλογική διαδικασία για να βρεθούν τα στοιχεία των φακέλων που έχουν καταστραφεί.

Δεν τους φτάνει το αίσχος του 330 που διέπει τα ναυτεργατικά σωματεία και σήμερα, προχωρούν και σε απευθείας νοθεία για να έχουν οι εφοπλιστές τον έλεγχο της Ένωσης, της ΠΝΟ και των αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ για να στηρίζουν όλα τα θέλω του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Για να τσαλαπατούν τα δικαιώματα των εργατών στα καράβια και στη στεριά, μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης που πολλές φορές η ζωή τους γίνεται βορά για την αύξηση της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Χαρακτηριστικά οι εφοπλιστές αξιοποιούν την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη που παρέχουν τα τσιράκια τους στην ΠΝΟ και στη ΓΣΕΕ. Αρνούνται από το 2010 να ανανεώσουν τη ΣΣΕ με δραματικές συνέπειες για τους ναυτεργάτες.

Το ταξικό εργατικό κίνημα δε θα ανεχτεί τέτοιου είδους νοθείες και εκφυλιστικές διαδικασίες στις αρχαιρεσίες και μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα συνδικάτα σε κάθε χώρο δουλειάς. Να παλέψουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει προκλητικά το εφοπλιστικό κεφάλαιο όπως έκανε και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Να αποκοπούν από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 616873Συνολικές αναγνώσεις:
  • 170Αναγνώσεις σήμερα:
  • 289794Συνολικοί επισκέπτες:
  • 109Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ