Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Απαράδεκτο το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές στο εκπτωτικό χωριό στα ΣπάταΤην απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ που «συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεσή της ενάντια στους εργαζόμενους και με νόμο δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες, που εδράζονται στο Εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, να λειτουργούν και τις Κυριακές» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Αυτή είναι μια νέα αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους εμποροϋπάληλλους, αλλά και τους εργαζόμενους στα μαγαζιά του επισιτισμού στο συγκεκριμένο χώρο. Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να δώσει συνέχεια στο χτύπημα της Κυριακάτικης αργίας, ολοκληρώνοντας έτσι το έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που επί των ημερών της καταργήθηκε σε μια σειρά περιοχές η αργία της Κυριακής και τα καταστήματα στο εμπόριο ανοίγουν για περισσότερο από έξι μήνες τον χρόνο τη συγκεκριμένη μέρα.

Η κυβέρνηση, δια του υπουργού ανάπτυξης και επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη, στην ουσία κάνει δώρο στους εργοδότες και στη συγκεκριμένη περιοχή, την απελευθέρωση της Κυριακής αργίας και εκπληρώνει το στόχο της εργοδοσίας McArthurGlen ΕΛΛΑΣ να ανοίγουν τις Κυριακές κάτι που δεν το είχαν καταφέρει το 2017 όταν και είχαν προσφύγει στο ΣτΕ το οποίο και απέρριψε την προσφυγή τους.

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η JUMBO ανακοινώνει ότι θα ανοίγει τα καταστήματα της και τις 52 Κυριακές σε Πρέβεζα και Κατερίνη και εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό και σε άλλες περιοχές. Ενώ η MARKET IN και η PERFECT TOYS το εφαρμόζουν ήδη και χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι θα καλεστούν την Κυριακή 19 Γενάρη να δουλέψουν ακόμα μια Κυριακή μετά από ένα εξαντλητικό εορταστικό ωράριο.

Ένας μόνο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους οργάνωση και αντεπίθεση σε όλους του εργασιακούς χώρους.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση μόνο ένας δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους, αυτός της οργάνωσης στα σωματεία τους, ο αγώνας για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων τους. Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής καλεί τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν, να κάνουν τώρα το βήμα, να δυναμώσουν τα ταξικά σωματεία και τον αγώνα για σύγχρονους όρους ζωής και εργασίας. Να μην συμβιβαστούν με το συνεχές χτύπημα των δικαιωμάτων τους! Να ενισχύσουν την πάλη για να γίνει καθολική απαίτηση όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων η Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας για όλο το χρόνο».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 616873Συνολικές αναγνώσεις:
  • 170Αναγνώσεις σήμερα:
  • 289794Συνολικοί επισκέπτες:
  • 109Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ