Σύμπλευση των δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού για να μην παρθεί απόφαση για απεργία



Από παλαιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στον Πειραιά

Από παλαιότερη κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων στον Πειραιά


«Οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού συνασπίστηκαν με μόνο στόχο να μην παρθεί απόφαση για απεργία ενόψει της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης που φέρνει η κυβέρνηση. Αυτή η σύμπλευση δεν μπορεί να κρυφτεί!» σημειώνει η Δημοκρατική Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και καλεί σε άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου για να πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Το γεγονός είναι ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΠ και στην πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να φτιαχτεί πλατύ απεργιακό μέτωπο μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, στάθηκαν αρνητικά. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΑΚ) συγκεκριμένα είπε να περιμένει να δει το νομοσχέδιο του Βρούτση (πιθανά για να εξετάσει όσο συμβατό είναι με το νόμο – λαιμητόμο του Κατρούγκαλου).

Απέναντι στις επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, υλοποιώντας ακόμα το «νόμος και τάξη», προτείνουν να κάνουμε επιστημονικές ημερίδες.

Οι οπαδοί της εργασιακής ειρήνης, με εκατοντάδες «ένσημα» στους στημένους κοινωνικούς διαλόγους, επιδόθηκαν σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα, που θα ζήλευαν και οι χρυσαυγίτες, για να καλύψουν τις βρωμιές τους, την ταύτισή τους με τη συνδικαλιστική μαφία. Υπερασπίστηκαν με σθένος τη στάση της ΓΣΕΕ (ΕΑΚ – ΣΥΡΙΖΑ) ακόμα και στην πρόσφατη «εν κρυπτώ» συμφωνία της ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ.

Όσο για την αναφορά τους στα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών ταιριάζει η παροιμία «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί». Αυτοί που απογείωσαν τα όρια ηλικίας των γυναικών, που άφησαν τις χήρες χωρίς συντάξεις, που τις καταδικάζουν σε μια ζωή λάστιχο χωρίς δικαιώματα τους έπιασε ο πόνος! Αν τους πεις να γράψουν σε μια κόλλα χαρτί τι έχουν κάνει για να οργανωθεί η πάλη των γυναικών ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου θα γυρίσουν λευκό χαρτί.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να απομονώσουν τις δυνάμεις του Κοινωνικού Εταιρισμού, του λιγότερο κακού, να δυναμώσουν την ταξική πάλη, να οργανώσουν και να προετοιμάσουν τον απεργιακό αγώνα, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε σε άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΠ για να πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση, καλώντας τις άλλες δυνάμεις να μην κρυφτούν για άλλη μια φορά!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός