Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ενιαία, συντονισμένη πάλη για να δοθεί μαχητική απάντηση στο αίσχος των δουλεμπορικώνΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Κάλεσμα «σε όλους τους τους μονίμους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ μαζί με τους ενοικιαζόμενους υπάλληλους να δώσουν μαχητική απάντηση σε αυτό το αίσχος των δουλεμπορικών με ενιαία και συντονισμένη πάλη όλων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά», απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

Στο κάλεσμά του το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

«Εδώ και αρκετά χρόνια οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι έχουν κατακλύσει τον κλάδο των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών. Συγκεκριμένα στον όμιλο ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER ο αριθμός του ενοικιαζόμενου προσωπικού αυξάνεται διαρκώς και όλο αυτό βέβαια εξυπηρετεί στο να τσακίζονται εργατικά δικαιώματα όπως αυτό της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, για να μπορούν να περνάνε οι ελαστικές μορφές εργασίας και να μπορούν να βρίσκουν φθηνά εργατικά χέρια. Είτε εργοδότης είναι το ίδιο το κράτος, είτε εργοδότης είναι ο ιδιώτης.

Όλες οι κυβερνήσεις παλιότερες και νεότερες, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με τη συγκατάθεση και διάφορων άλλων αστικών κομμάτων σήμερα και τα προηγούμενα χρόνια (ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ ΠΟΤΑΜΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) ικανοποίησαν τον πόθο του μεγάλου κεφαλαίου με κατευθύνσεις από την ΕΕ, έχουν ψηφίσει νόμους, πολύ πρόσφατα ψήφισαν νέο και ετοιμάζονται να ψηφίσουν και άλλους για να προωθούν ακριβώς αυτόν το σκοπό, την ευέλικτη μορφή εργασίας χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.

Οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι έχουν πάνω από το κεφάλι τους ταυτόχρονα 2 μεγαλοεργοδότες:

Το δουλεμπορικό με το οποίο υπογράφουν σύμβαση, αλλά και την εργοδοσία της εταιρείας που τους καλούν κάθε φορά να δουλέψουν, με πλήρη ευελιξία.

Οι ενοικιαζόμενοι βρίσκονται μόνιμα σε ομηρία δουλεύοντας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, ο τρόμος είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά των ενοικιαζόμενων εργαζομένων.

Είναι τέτοια η ασυδοσία της εργοδοσίας που ακόμη και όταν διεκδικούν νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως η αναγνώριση των τριετιών τους, η απάντησή τους είναι ότι δεν θα τους ανανεώσουν τη σύμβαση. Όλα αυτά υπό την ανοχή της εκάστοτε διοίκησης των ΕΛΤΑ, δηλαδή του κράτους.

Αυτό για τους εργαζομένους αποτελεί γενικευμένο φαινόμενο στον κλάδο με κύριο και βασικό παράγοντα την εξάπλωση αυτής της άθλιας εργασιακής σχέσης. Με εργαλείο τους το εργασιακό καθεστώς που επικρατεί, οι εργοδότες συμπιέζουν τους μισθούς και τα δικαιώματά τους προς τα κάτω. Οι μισθοί τους κινούνται στο ύψος του κατώτατου μισθού της ΕΓΣΣΕ, γεγονός το οποίο αντικειμενικά χτυπά τις ΣΣΕ, τα όποια δικαιώματα προκύπτουν από τις συμβάσεις αυτές, σε όποιες επιχειρήσεις υπάρχουν, ενώ εντείνεται με αυτό τον τρόπο ο διαχωρισμός που οι εργοδότες επιβάλλουν μέσα στους χώρους δουλειάς, σε παλιούς και νέους, μόνιμους και ενοικιαζόμενους.

Καλούμε όλους τους μόνιμους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ μαζί με τους ενοικιαζόμενους υπάλληλους να δώσουν μαχητική απάντηση σε αυτό το αίσχος των δουλεμπορικών με ενιαία και συντονισμένη πάλη όλων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 616857Συνολικές αναγνώσεις:
  • 154Αναγνώσεις σήμερα:
  • 289785Συνολικοί επισκέπτες:
  • 100Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ