ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ Συνεχίζουν με απεργία στις 11 Φλεβάρη



Από τη σημερινή μαζικότατη γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Από τη σημερινή μαζικότατη γενική συνέλευση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ


Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 11 Φλεβάρη προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ σύμφωνα με απόφαση που πήραν ομόφωνα στο Συντονιστικό τα ΔΣ των Σωματείων της επιχείρησης και του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, η οποία επικυρώθηκε από τη μαζικότατη γενική συνέλευση των εργαζόμενων που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Τη μέρα της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στην πύλη και καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι φορείς της περιοχής. Αν στο μεταξύ η κυβέρνηση προωθήσει νωρίτερα την ψήφιση τροπολογίας, που θα επιβάλλει την εκκαθάριση εν λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, τότε η απόφαση είναι να πάνε την ίδια στιγμή σε απεργία.

Ακόμα αποφασίστηκε τα ΔΣ των σωματείων και του Συνδικάτου Μετάλλου να προχωρήσουν σε αγωνιστικές παρεμβάσεις την Πέμπτη 6 Φλεβάρη στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία και την Παρασκευή 7 Φλεβάρη, στα γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα. Στις παρεμβάσεις καλούνται να συμμετέχουν τα σωματεία του Νομού.

Στη Γενική Συνέλευση έγινε ενημέρωση από τα μέλη του ΔΣ, Αντρέα Κορέτζελο, Γιώργο Κάζα, Παναγιώτη Πολίτη και Δημήτρη Καραμέρη.

Ως προς τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, σύμφωνα και με ενημέρωση που είχε η παράταξη της ΔΑΚΕ σε συνάντηση που έκανε με τον υπουργό Οικονομίας, Χ. Σταϊκούρα, ειπώθηκε ότι η κυβέρνηση προβάλλει ως «λύση» την εκκαθάριση εν λειτουργία, η οποία δεν εξασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων σε καμιά περίπτωση, ούτε τους μισθούς, ούτε τις θέσεις εργασίας. Όλοι θα βρίσκονται στον αέρα. Εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να νομοθετήσει τη «λύση» αυτή νωρίτερα από τις 17/2, την ημέρα, δηλαδή, που λήγει το τελεσίγραφο της ΔΕΗ για την αποπληρωμή των οφειλών της ΛΑΡΚΟ, διαφορετικά θα κλείσει το διακόπτη! Αναδείχθηκε η ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα και τονίστηκε ότι πρέπει να συμμετέχουν σε αυτόν όλοι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ και να κληθούν να στηρίξουν στην πράξη και οι φορείς της περιοχής. Τη μέρα της απεργίας να κλείσουν τα σχολεία, τα μαγαζιά, τα πάντα.

Ο Παναγιώτης Πολίτης κατήγγειλε την τακτική της κυβέρνησης που είναι με δόλιους τρόπους να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ. Στην τακτική αυτή περιλαμβάνονται διάφορες μεθοδεύσεις που στραγγαλίζουν οικονομικά τη ΛΑΡΚΟ με αποτέλεσμα να μένουν εργαζόμενοι απλήρωτοι, να μην υπάρχουν ανταλλακτικά και να κλείνουν μηχανές.

Επανακατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης
Επίκαιρη Ερώτηση αυτή τη φορά προς τον υπουργό Περιβάλλοντας και Ενέργειας επανακατέθεσε το ΚΚΕ με θέμα την «Απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειάς τους». Υπενθυμίζεται ότι η Επίκαιρη Ερώτηση απευθύνονταν αρχικά προς τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ο οποίος αρνήθηκε δύο φορές να δώσει απαντήσεις ισχυριζόμενος ότι είναι αναρμόδιος! Η αλήθεια είναι ο υπουργός Οικονομικών είναι μαζί με άλλους άμεσα εμπλεκόμενος και από αυτούς που έχουν αναλάβει για λογαριασμό της κυβέρνησης και των μονοπωλίων να προωθήσουν τη λύση της εκκαθάρισης εν λειτουργία.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός