Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Πέτυχαν την ανάκληση απόλυσης εργαζόμενουΤην ανάκληση απόλυσης εργαζόμενου από την αντιπροσωπεία της επιχείρησης «Παπαδόπουλος» πέτυχαν με την κινητοποίησή τους ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απολύθηκε γιατί συμμετείχε στην απεργία ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, στις 18 Φλεβάρη.

Σήμερα Σάββατο 22 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία της αντιπροσωπείας. Από την έναρξη της βάρδιας στις 8 π.μ. μέλη του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, άλλοι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο χώρο εργασίας, ενημερώνοντας εργαζόμενους και διερχόμενους. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου και του Εργατικού Κέντρου συναντήθηκε με την εργοδοσία, ζητώντας να ανακληθεί η εκδικητική απόλυση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, κάτω από την πίεση του Σωματείου, του Εργατικού Κέντρου και των συγκεντρωμένων η εργοδοσία ανακάλεσε την απόλυση, «ενημερώνοντας το συνάδελφο να επιστρέψει στην εργασία του τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη».

«Η παραπάνω εξέλιξη επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την τεράστια δύναμη που έχουμε οι εργαζόμενοι, όταν διεκδικούμε οργανωμένα και ταξικά προσανατολισμένα, με έμπρακτη αλληλεγγύη ο συνάδελφος στο συνάδελφο. Είναι η απάντηση σε όσους μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Είναι η απάντηση σε όσους λένε ότι είμαστε μικροί και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Είναι η απάντηση στο φόβο και στη μοιρολατρία που καλλιεργεί η μεγαλοεργοδοσία. Είναι ο μοναδικός δρόμος που έχουμε να βαδίσουμε όλοι οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός, βάζοντας μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας! Επομένως, η ενίσχυση της οργάνωσής μας, του Σωματείου μας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω. Κανείς μόνος του, κανείς χωρίς το Σωματείο του, το ΠΑΜΕ στο πλευρό του! Στον αυταρχισμό και στην αυθαιρεσία της μεγαλοεργοδοσίας απαντάμε με οργάνωση και αγώνα!», τονίζει ο Σύνδεσμος.

Υπογραμμίζει τέλος ότι «αναμένουμε η εργοδοσία να υλοποιήσει τη δέσμευσή της τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη».

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 615472Συνολικές αναγνώσεις:
  • 69Αναγνώσεις σήμερα:
  • 288963Συνολικοί επισκέπτες:
  • 57Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ