ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: Καλούν στην κινητοποίηση για συνέδριο εργατών και όχι «συνέδριο»-παρωδία της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ



Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση που διοργανώνουν πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων την Τρίτη 25 Φλεβάρη στο Καβούρι, για συνέδριο εργατών και όχι «συνέδριο»-παρωδία που επιχειρεί να στήσει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Φυσικού, Τουρκικών Σπουδών, ΕΜΜΕ του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Ναυπηγών και Χημικών Μηχανικών, Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ, Παντείου, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ και Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Για ακόμα μια φορά η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε το εργοδοτικό – κυβερνητικό της πρόσωπο, πήρε απόφαση για ένα -κατ’ όνομα μόνο- «συνέδριο» λίγων ωρών στις 25 Φλεβάρη στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «Απόλλων» στο Καβούρι Αττικής. Διάρκειας τόσο όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου, υπό την «προστασία» της κυβέρνησης και την άμεση επέμβασή της για την υλοποίηση του σχεδιασμού. Ανήγγειλαν μάλιστα ότι αυτή την πρωτοφανή διαδικασία για το συνδικαλιστικό κίνημα θα εποπτεύουν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα! Είναι απαράδεκτη η επιχείρησή της να επιβάλει τις διαδικασίες που θέλει στα συνδικάτα. Θέλουν να κρυφτούν από τους εργαζόμενους, να «οχυρωθούν» σε ένα χώρο με μπράβους και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, να στήσουν μια κάλπη, από την οποία θα περάσουν «αντιπρόσωποι» χωρίς καμιά διαδικασία ελέγχου, έτσι ώστε να συντηρηθεί ο βρώμικος μηχανισμός τους, για να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εργοδοσία και κυβέρνηση, υπονομεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού.

Ο αγώνας που δίνουν Σωματεία, φορείς, Ομοσπονδίες εργαζομένων για Σωματεία και εκπροσώπους του λαού και όχι της κυβερνητικής πολιτικής, των εργοδοτών είναι πηγή δύναμης για την προσπάθεια που κάνουμε φοιτητές και Φοιτητικοί Σύλλογοι να υπερασπιστούμε τις διαδικασίες των Συλλόγων μας, είναι παρακαταθήκη για την κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε ως αυριανοί εργαζόμενοι. Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα κατακτήθηκαν με αγώνες, δεν θα είμαστε η γενιά που θα ζήσει χωρίς αυτά! Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για το παρόν και το μέλλον μας!

Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να πάρουν θέση και να καταγγείλουν τις άθλιες μεθοδεύσεις της ηγεσίας της ΓΣΕΕ για συνέδριο-fast track! Συμμετέχουμε την Τρίτη 25/2 στις 8 π.μ. στην κινητοποίηση που καλούν δεκάδες εργατικά Σωματεία, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και άλλοι φορείς στο Καβούρι Αττικής».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός