Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών : Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα, την υγεία, την ζωή μας. Δεν τα παραχωρούμε σε κυβέρνηση και καπιταλιστές



Κοινή παρέμβαση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες 22/4/2020 στο υπουργείο εργασίας στην Αθήνα από τις ομοσπονδίες εργαζομένων Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών και Φαρμάκου μαζί με τα αντίστοιχα κλαδικά συνδικάτα της Αττικής.

Στην παρέμβαση συμμετείχαν και τα επιχειρησιακά σωματεία της ΕΒΓΑ, ΤΑSTY, ΦΑΓΕ, ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΑΥΛΙΔΗ και από το φάρμακο το επιχειρησιακό της Loreal και Boehringer Ingelhein.

Απαίτηση των συνδικάτων μας ήταν να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας.

Να σταματήσει η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και να παρθούν ακόμα περισσότερα μέτρα για την προφύλαξη της υγείας των εργαζομένων και την μη διασπορά της πανδημίας του κορονοιού στα εργοστάσια και χώρους δουλειάς.

Οι καθημερινές καταγγελίες για όλα τα παραπάνω από την πρώτη κιόλας στιγμή ήρθαν στο προσκήνιο από τα συνδικάτα μας.

Αντί λοιπόν να πάρει μέτρα προς όφελος των εργαζομένων και των οικογενειών τους, η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας είναι εξαφανισμένοι από την αρχή της πανδημίας, όπως και χθες όπου αρνήθηκαν να υπάρξει συνάντηση για να απαντήσουν στα αιτήματα μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανίζεται μόνο για να επιβάλει τις ΠΝΠ και να ψηφίσει νόμους που δίνουν πακτωλό δις ευρώ και νέα εργαλεία επίθεσης στους βιομηχάνους και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Είναι φανερό πλέον σε όλους ότι τις ανατροπές στα εργασιακά λόγω πανδημίας, θέλουν να τις επιβάλλουν και μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Τώρα πρέπει να υπάρξει ξεσηκωμός, να υπάρξει αντίσταση από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους για να μην πληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση του συστήματος.

Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Η ομοσπονδία καλεί όλα τα σωματεία να αναλάβουν δράση στις 28 Απρίλη με στάσεις εργασίας, γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για να σχεδιάσουμε πως το επόμενο διάστημα θα περάσουμε στην αντεπίθεση, προετοιμάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός