Με παρεμβάσεις σε φαρμακαποθήκες υπερασπίστηκαν το κατακτημένο δικαίωμα για 5νθήμερο – 8ωρο (ΦΩΤΟ)



Από την σημερινή κινητοποίηση σε φαρμακαποθήκη στον Κολωνό

Από την σημερινή κινητοποίηση σε φαρμακαποθήκη στον Κολωνό


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί η κινητοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής στην φαρμακαποθήκη της Φαρμασέρβις στον Κολωνό. Κανένας από τους εργαζόμενους δεν μπήκε για να πιάσει δουλειά, υπερασπιζόμενοι το κατακτημένο δικαίωμα για 5νθήμερο – 8ωρο, ενώ μέλη του Συνδικάτου περιφρούρησαν την κινητοποίηση.

Σημειώνεται ότι το Κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής κηρήξε για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας για τις φαρμακαποθήκες που λειτουργούν Σάββατο, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή του Δήμου Αθήνας για την απόφασή της να χορηγήσει άδεια λειτουργίας στις φαρμακαποθήκες τα Σάββατα. Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απηύθυνε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ).

Στην κινητοποίηση στα φαρμακαποθήκη στον Κολωνό παραβρέθηκαν Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών Αθήνας της ΟΓΕ, ενώ παράλληλα καταγγέλθηκε η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο.

«Τα Σάββατα τα έχουμε για μας και τα παιδιά μας, δεν τα χαραμίζουμε για τα αφεντικά μας», «Θέλουμε συμβάσεις συλλογικές, για όλους τους εργαζόμενους υποχρεωτικές», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στην κινητοποίηση έξω από τη φαρμακαποθήκη στον Κολωνό.

«Στην πανδημία ο κλάδος είχε αύξηση του τζίρου κατά 20% και οι εργαζόμενοι δούλευαν κι εξακολουθούν να δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης, ο ένας πάνω στον άλλο. Οι εργαζόμενοι του κλάδου γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν φταίει το 8ωρο και 5νθήμερο που υπήρχαν ελλειπτικά φάρμακα, δεν υπήρχαν γάντια, μάσκες. Στη συνάντηση με το δήμαρχο Αθηναίων αποδείχθηκε ότι η απελευθέρωση ωραρίου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούν οι ίδιες οι φαρμακοβιομηχανίες και οι φαρμακέμποροι, όπως παράλληλες εξαγωγές», τόνισε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Στάθης Σταθουλόπουλος και κάλεσε τους εργαζόμενους να εγγραφούν στο συνδικάτο και να δώσουν ενωμένοι τη μάχη απέναντι στην εργοδοσία για το συλλογικά κατακτημένο δικαίωμα 8ωρης δουλειάς, Δευτέρα – Παρασκευή. Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα αυτή τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, κατέληξε ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου.

Επισημαίνεται ότι αντίστοιχες κινητοποιήσεις κι εξορμήσεις έγιναν σήμερα με απόφαση του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας σε άλλες 3 ακόμα φαρμακαποθήκες της Αττικής, που επιδιώκουν άνοιγμα χωρίς να διημερεύουν. Συγκεκριμένα εκτός από τον Κολωνό, παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε φαρμακαποθήκες έγιναν σε Καλλιθέα, Μενίδι και Κορωπί.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός