Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την υγεία του λαού «χρύσωσε» τους κλινικάρχες



Ο χρόνος που κερδήθηκε μετά από δύο μήνες ατελείωτων ωρών εγκλεισμού και καραντίνας, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση, για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας αλλά για να «χρυσώσει» τους κλινικάρχες αναφέρει κοινή ανακοίνωση Σωματείων και Φορέων της Δυτικής Αττικής τονίζοντας ότι «η Υγεία του λαού μας αφορά όλους».

Μεταξύ άλλων απαιτούν μέτρα για την ενίσχυση των δομών Υγείας της Δυτικής Αττικής και στελέχωση του «Θριάσιου» Νοσοκομείου με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Το κείμενο έχει ως εξής:

«Μείναμε δυνατοί – δεν σωπάσαμε. Συνεχίζουμε.

Η Υγεία του λαού μας αφορά όλους.

Τα Σωματεία και οι Φορείς της Δυτικής Αττικής που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, χαιρετίζουμε τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, που την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας, έδωσαν μεγάλη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις τους διεκδίκησαν την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους στα supermarket, στις αποθήκες, στις μεταφορές, στη βιομηχανία κ.α. που με κίνδυνο της υγείας τους μέσα στους χώρους δουλειάς, έζησαν στο πετσί τους τα εξαντλητικά ωράρια και τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Όλο αυτό το διάστημα δεν σταματήσαμε να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους την έχουν ανάγκη, να διεκδικούμε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας και να παλεύουμε για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων μας. Πραγματοποιήσαμε αγωνιστικές παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και υγείας με κορυφαία στιγμή τις συγκεντρώσεις για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς κόντρα στην πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Δυτικής Αττικής που ήταν εξαφανισμένο, υποδεικνύοντας στην εργατική τάξη ότι δεν επιτρέπεται να γίνουν συγκεντρώσεις.

Η πανδημία δεν μας προκάλεσε αμνησία

– Δεν ξεχνάμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια έκλεισαν και δεν ξανάνοιξαν δημόσια νοσοκομεία και άλλες δομές δημόσιας Υγείας. Ότι το «Θριάσιο» Νοσοκομείο παραμένει υποστελεχωμένο και χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό και προσωπικό.

– Δεν ξεχνάμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις μείωσαν τις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία, για να πιαστούν οι δημοσιονομικοί τους στόχοι και τα ματωμένα πλεονάσματα.

– Δεν ξεχνάμε ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια υποβάθμισαν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με αποτέλεσμα τα Κέντρα Υγείας στη Δυτική Αττική να υπολειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, υποδομές και εξοπλισμό.

Όχι άλλος χρόνος χαμένος

Ο χρόνος που κερδήθηκε μετά από δύο μήνες ατελείωτων ωρών εγκλεισμού και καραντίνας, δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση, για να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας. Για να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό στα νοσοκομεία, να εξασφαλιστούν όλα τα υλικά και οι υποδομές, να στηριχτεί αποφασιστικά η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή μας.

Αντίθετα η κυβέρνηση αξιοποίησε αυτό το χρόνο για να «χρυσώσει» τους κλινικάρχες με μεγάλα οικονομικά ανταλλάγματα από την όποια αξιοποίηση των ιδιωτικών δομών Υγείας, αντί να τα επιτάξει.

Αξιοποίησε αυτό το χρόνο για να περάσει αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και να δώσει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι και ο λαός τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Δεν ανεχόμαστε από την κυβέρνηση να μας κουνάει το δάχτυλο της «ατομικής ευθύνης» για κρύψει τη γύμνια της κρατικής ευθύνης.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα «σπασμένα» της κρίσης

Βιώνουμε καθημερινά τις χιλιάδες απολύσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας σε μια σειρά χώρους δουλειάς και κλάδους, το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών μας σχέσεων, την εκ περιτροπής εργασία να οργιάζει, τους μειωμένους μισθούς και τα τσεκουρωμένα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Οι αυτοαπασχολούμενοι, βλέπουν καθημερινά να φουσκώνει ο λογαριασμός των χρεών, αδυνατώντας να ανταποκριθούν και αγωνιώντας για το «τι μέλλει γενέσθαι».

Τώρα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Ενίσχυση των δομών Υγείας στη Δυτική Αττική

– Πόσο μάλιστα, όταν είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο ιός είναι εδώ, δεν τελείωσε το ενδεχόμενο να μπούμε ξανά σε μεγάλη περιπέτεια από Σεπτέμβρη. Μέχρι την ανακάλυψη εμβολίου η τακτική της κυβέρνησης «παίζουμε κρυφτό» με τον ιό δεν μπορεί να τραβήξει για πολύ, ενώ και οι υπόλοιπες παθήσεις θεριεύουν και με μαθηματική ακρίβεια θα ζήσουμε, το επόμενο διάστημα, φριχτές εικόνες με παραμελημένους καρκινοπαθείς, καρδιολογικούς, διαβητικούς και άλλους ασθενείς.

– Ιδιαίτερα όταν ζούμε και εργαζόμαστε σε περιοχές με τεράστια επιβάρυνση. Με το ΧΥΤΑ Φυλής και τη συγκέντρωση μεγάλης βιομηχανικής δραστηριότητας στο «Θριάσιο», άρα με αυξημένες απαιτήσεις σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Γι’ αυτό λογαριαζόμαστε κάθε μέρα και κάθε ώρα

Με την πολιτική που υπακούει στους νόμους του κέρδους, στις οδηγίες κόστους – οφέλους της ΕΕ, που θεωρεί κόστος και εμπόρευμα την Υγεία του λαού μας, που θεωρεί αναλώσιμα τα δικαιώματα μας.

Διεκδικούμε – Απαιτούμε

Στελέχωση του «Θριάσιου» Νοσοκομείου με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας στη Δυτική Αττική, με ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, να εξοπλιστούν με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους σε 24ωρη βάση.

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας στις Δημόσιες Μονάδες Υγείας.

Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των μονάδων Υγείας και κατάργηση κάθε μορφής πληρωμής των ασθενών.

Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι» με εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής εργασίας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός