«Μπορεί να μείναμε στο σπίτι αλλά δεν μείναμε σιωπηλοί»



«Μπορεί να μείναμε σπίτι αλλά δε μείναμε σιωπηλοί» υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας σημειώνοντας ότι αντιπροσωπεία του Συνδέσμου συμμετείχε στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το «Αγία Όλγα» στις 7 Απρίλη, τη μέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία ενώ υπήρχε σταθερή επικοινωνία με τα μέλη του σωματείου για να βλέπει αν είναι καλά στην υγεία τους, για να βοηθήσει αν χρειαστεί, για να ενημερώνει, για να τονώνει το ηθικό.

Ο Σύνδεσμος προβάλλει το πλαίσιο αιτημάτων ενώ ειδικότερα αναφέρεται στις εξελίξεις με τα αναδρομικά που αφορούν σχεδόν 250.000 συνταξιούχους πανελλαδικά που είχαν άθροισμα Κύριας και Επικουρικής ασφάλισης πάνω από 1300 ευρώ και αυθαίρετα τους έγιναν μεγάλες περικοπές στην επικουρική.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κάτω από τον αγώνα όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων, πάρθηκε απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, να δοθούν τα αναδρομικά μέσα στο φθινόπωρο, μόνο όμως για 11 μήνες. Οι πάνω από 300 κινητοποιήσεις που κάναμε πανελλαδικά από το 2018 μέχρι σήμερα ανάγκασαν να παρθεί αυτή η απόφαση. Χρειάζεται όμως επαγρύπνηση συνάδελφοι επειδή έχουμε εμπειρία. Γιατί 4 φορές μας έχει δικαιώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά οι κυβερνήσεις μας λέγανε «δεν έχουμε λεφτά γιατί δε μας επιτρέπουν οι ΕΕ, οι θεσμοί κτλ».

Το πλαίσιο των αιτημάτων που αναδεικνύει είναι:

–Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία και γενικότερα την Υγεία.

–Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας. Να μονιμοποιηθούν τώρα όλοι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι. Να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Δεν αρκούν τα χειροκροτήματα!

–Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με όλες τις βασικές ειδικότητες γιατρών, οδοντιάτρων, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών. Που θα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία. Που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες τις πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας (πρόληψη, θεραπεία αποκατάσταση) και θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

–Απαιτούμε εδώ και τώρα την αποκατάσταση όλων των περικοπών και απωλειών που μας επιβλήθηκαν στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης στις Κύριες και Επικουρικές συντάξεις που αφορούν όλους τους συνταξιούχους. Να αποδοθούν άμεσα με πολιτική απόφαση χωρίς προαπαιτούμενα, δίκες και αγωγές όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.

–Απαιτούμε την αποκατάσταση της 13ης και της 14ης σύνταξης και την άμεση επαναφορά του θεραπευτικού τουρισμού που στις μέρες μας είναι ακόμη περισσότερο αναγκαίος.

–Απαιτούμε την κατάργηση όλου του νομικού αντεργατικού, αντιασφαλιστικού πλαισίου.

–Απαιτούμε την επιστροφή όλων των λεηλατημένων αποθεματικών στα ταμεία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Ασφάλιση. Να δοθεί το ΕΚΑΣ σε όλους τους δικαιούχους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός