Τραγικός θάνατος από ηλεκτροπληξία 35χρονου εργαζόμενου στο πλοίο «NODUS», στο λιμάνι του Πειραιά



Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής στο λέβητα του φορτηγού πλοίου «NODUS» σημαίας Λιβερίας, που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για τον Μάριο Δούκα, 35 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε με «λάντζα» στην ξηρά και στη συνέχεια διεκομίσθη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 51χρονος αλλοδαπός πλοίαρχος του πλοίου και ο 68χρονος εργοδηγός και νόμιμος εκπρόσωπος του συνεργείου επισκευών, ενώ απαγορεύτηκε και ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Το πλοίο δεν είχε άδεια για εργασίες
Πάντως, σύμφωνα με το Συνδικάτο Μετάλλου, το εν λόγω συνεργείο δεν διέθετε άδεια εργασιών, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε τεχνικός ασφαλείας, ούτε κάποιο άλλο μέτρο ασφαλείας. Άλλωστε, το ίδιο το γεγονός ότι οι εργασίες στο πλοίο πραγματοποιούνταν ενώ ήταν αγκυροβολημένο (στη ράδα σύμφωνα με τη ναυτική ορολογία) επιβεβαιώνει ότι δεν είχε σχετική άδεια, καθώς οι εργασίες εκεί απαγορεύονται.

Μάλιστα, το Συνδικάτο έχει επανειλημμένα καταγγείλει ότι εφοπλιστές και εργολάβοι, για να γλιτώσουν χρόνο και χρήμα, εκτελούν επισκευαστικές εργασίες στη ράδα και έχει ζητήσει τη διεξαγωγή ελέγχων από την πλευρά των αρχών, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει γίνει…

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός