ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: «Οι αγώνες μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν στο γύψο»



Από παλιότερη κινητοποίηση

Από παλιότερη κινητοποίηση


«Οι αγώνες μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν στο γύψο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις. Παράλληλα, η ΟΓΕ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις το οποίο θα γίνει στο Σύνταγμα στις 9 Ιούλη στις 8 μ.μ.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ που βάζει στο στόχαστρο τις διαδηλώσεις, τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό δώρο της σημερινής κυβέρνησης στους επιχειρηματικούς ομίλους που έρχεται να προστεθεί στα δωράκια των προηγούμενων χρόνων, όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.

Η κυβέρνηση δίνει νέα όπλα στην εργοδοσία για να μας κλείσει το στόμα παίρνοντας μέτρα καταστολής και ποινικοποιώντας τους αγώνες των εργαζομένων:

Με βάση τις διατάξεις-λάστιχο του νομοσχεδίου η Αστυνομία και άλλοι μηχανισμοί καταστολής θα έχουν υπερεξουσίες και θα αποφασίζουν αν τα εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς θα έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν. Θα μπορούν να απαγορεύουν ή να διαλύουν συγκεντρώσεις!

Οι διαδηλώσεις θα απαγορεύονται με βάση το «σκοπό» της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.

Απαιτούνται τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη-λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Ανάγεται σε ιδιώνυμο αδίκημα η συμμετοχή σε απαγορευμένη συγκέντρωση – διαδήλωση.

Η μεγαλοεργοδοσία θέλει να μας ξεζουμίζει χωρίς να σηκώνουμε κεφάλι, ενώ ήδη κάνει νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, ιδιαίτερα των γυναικών. Πετάει χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες στην ανεργία, επεκτείνει τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και μας υποχρεώνει να δουλεύουμε πιο εντατικά χωρίς δικαιώματα.

Γι αυτό μας θέλουν απομονωμένες, απογοητευμένες, μακριά από κάθε κοινωνική, συνδικαλιστική δράση. Με την περιστολή των διαδηλώσεων θέλουν να χτυπήσουν τη συλλογική αγωνιστική μας δράση. Επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στις διεκδικήσεις μας για τα δικαιώματά μας στην εργασία, στη μητρότητα, στον ελεύθερο χρόνο, για τις σημερινές μας ανάγκες σε κάθε πλευρά της ζωής μας.

Δεν θα τους αφήσουμε

Δεν θα ζητάμε άδεια από τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλέμπορους και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώσουμε απέναντί τους.

Δεν θα φυλακίσουν τους αγώνες μας με πρόσχημα τα «άδεια εμπορικά καταστήματα» και τον «Μεγάλο Περίπατο». Η ίδια πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι αυτή που βάζει λουκέτο στα μαγαζιά των αυτοαπασχολουμένων ανδρών και γυναικών.

Δεν θα σταματήσουμε να αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας και τους μηχανισμούς που τους υπηρετούν, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, που θέλουν να ενοχοποιήσουν τους αγώνες μας στο όνομα της «βίας» και της «ριζοσπαστικοποίησης». Με την καταδίκη της ριζοσπαστικοποίησης επιδιώκουν να συκοφαντήσουν την οργανωμένη λαϊκή πάλη, αλλά και να υπονομεύσουν τις διεκδικήσεις μας που δεν χωράνε στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που υπηρετούν.

Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, η ΟΓΕ, στο πλάι του εργατικού λαϊκού κινήματος θα ακυρώσει στην πράξη το τερατούργημά τους. Κανένας δεν θα σταματήσει το ποτάμι των διεκδικητικών μας αγώνων όσο υπάρχουν η εκμετάλλευση και η καταπίεση, οι πόλεμοι και η προσφυγιά».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός