Καταγγέλλει ξυλοδαρμό εργαζόμενης επειδή αρνήθηκε να δουλέψει 16 ώρες



Την «εργοδοτική τρομοκρατία και τον ξυλοδαρμό που υπέστη εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «Parnis Pallace Hotel Suites» στις Αχαρνές, γνωστού επιχειρηματία στην περιοχή, όταν η εργαζόμενη αρνήθηκε την απαίτηση του εργοδότη να εργαστεί 16 ώρες την ημέρα», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής.

Καλεί όλους τους φορείς και τα σωματεία σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 16 Ιούλη στις 5.00 μ.μ., έξω από το ξενοδοχείο «Parnis Pallace» (λεωφόρος Πάρνηθος).

Το Συνδικάτο σημειώνει: «Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο η τρομοκρατία και ο εκβιασμός είναι πάγια τακτική από τον εργοδότη, τη στιγμή που εργαζόμενοι μετρούν απλήρωτες και υπεράριθμες ώρες υπερωριών, ενώ επικρατούν εργασιακές συνθήκες γαλέρας.

Οι συλλογικές συμβάσεις δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον από τα εξαντλητικά προγράμματα και τις εργασιακές αυθαιρεσίες που επικρατούν.

Τη στιγμή που ο κλάδος στον Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία έκαναν ρεκόρ κερδών χρονιά με τη χρονιά, οι μεγαλοξενοδόχοι στύβουν στην κυριολεξία τους εργαζόμενους για να αποκομίσουν όσο πιο πολλά γίνεται, φτάνοντας στο σημείο να ξυλοκοπούν όποιον σηκώνει κεφάλι. Αυτές οι φασιστικές και μαφιόζικες πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές και δεν θα περάσουν με την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων στα συνδικάτα τους.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους, φορείς και σωματεία να καταγγείλουν την τραμπούκικη επίθεση και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Να εφαρμοστεί τώρα η συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και να επικρατήσουν τώρα ανθρώπινες συνθήκες εργασίας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός