ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Καταγγέλλουν την επίθεση του αντιδημάρχου στους εργαζόμενους



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Την επίθεση του αντιδημάρχου καθαριότητας στους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια περιοδείας στο χώρο του αμαξοστασίου, με σκοπό την ενημέρωση για το νόμο για τις διαδηλώσεις και άλλα εργασιακά θέματα καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές απέναντι στον οποιοδήποτε εργαζόμενο, πολύ δε περισσότερο στους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους τους», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας ότι «η διοίκηση του δήμου πρέπει να πάρει άμεσα θέση καταδικάζοντας τέτοιου είδους συμπεριφορές πεζοδρομίου, ιδιαίτερα όταν αυτές προέρχονται από εκλεγμένα στελέχη της. Σε διαφορετική περίπτωση αποδεικνύεται πως η δημοτική αρχή όχι μόνο συγκαλύπτει, αλλά επί της ουσίας υιοθετεί αυτές τις πρακτικές».

Το Σωματείο προσθέτει ότι «είναι βέβαιο πως αυτό που ενοχλεί τον εν λόγω αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Νταούτη είναι η αγωνιστική δράση του Σωματείου η οποία ορθώνει σοβαρά εμπόδια αποτρέποντας τους σχεδιασμούς του. Τον ενοχλεί αφάνταστα το γεγονός ότι το ΔΣ αποτελεί ασπίδα προστασίας για κάθε συνάδελφο που ο ίδιος τρομοκρατεί και εκβιάζει μέσω αναφορών και κλήσεων σε απολογία για ασήμαντους λόγους».

Δήλωση του προέδρου του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής

Στο μεταξύ σε δήλωσή του ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, σημειώνει:

«Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Τσίρμπας, με επιστολή του στην ΠΟΕ ΟΤΑ επιδιώκει να διώξει από πάνω του τις βαρύτατες ευθύνες που φέρει παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο.

Ενώ στη συνάντηση με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής είχε καταγγείλει τις ενέργειες του αντιδημάρχου του, σήμερα έρχεται και τις ανασκευάζει. Να τον χαίρεται η παράταξη του και το κόμμα που τον στηρίζει».

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού

«Το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο στο συγκεκριμένο Δήμο από τον ίδιο Αντιδήμαρχο. Άλλωστε με δική του εισήγηση είχε προσπαθήσει η διοίκηση του Δήμου να ιδιωτικοποιήσει και μέρος της καθαριότητας. Όπως και τότε, έτσι και τώρα δεν θα τους περάσει. Οι μέθοδοι νύχτας και τραμπουκισμού δεν θα σταματήσουν το Σωματείο και τους εργαζόμενους συνολικότερα να απαιτούν», τονίζει σε ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός