Όχι άλλο αίμα για τα κέρδη των εφοπλιστών



Άμεσα υπεύθυνη για το θανατηφόρο δυστύχημα στο πλοίο «Blue Horizon» είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που φρόντισε να προσθέσει στα προνόμια των εφοπλιστών, εκτός από τις πρόσφατες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου στην περίοδο της πανδημίας, την παράταση του χρόνου λήξης των πιστοποιητικών ασφαλείας των πλοίων, υπογραμμίζει η Δημοκρατική Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων (ΔΑΕΠ). Επισημαίνει επίσης ότι το πλοίο ταξίδευε, έχοντας ληγμένα πιστοποιητικά.

Στο «Blue Horizon» σημειώθηκε έκρηξη στο λέβητα του μηχανοστασίου που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Γ’ μηχανικού και τον τραυματισμό άλλων τριών, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το πλοίο λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα συνέχισε τα δρομολόγιά του.

Η ΔΑΕΠ καλεί τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να οργανώσουν τον αγώνα, «ώστε να μπορούμε να γυρνάμε στα σπίτια και τις οικογένειες σώοι κι αβλαβείς», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά (ολόκληρη η ανακοίνωση).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός