Καλούν σε μαζική συμμετοχή στα πανεργατικά συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη



 

Φωτο αρχείου αρχείου


Σε μαζική συμμετοχή στα πανεργατικά συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη καλούν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

«Στις 13 Οκτώβρη δίνουμε απάντηση, στέλνουμε μήνυμα και κλιμακώνουμε την πάλη! Πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά!» τονίζει το ΠΑΜΕ και απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Οι προσυγκεντρώσεις για τo συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιηθούν στις 6 μ.μ. σε Παλιά Βουλή και Προπύλαια.

Πούλμαν για τη συγκέντρωση 13 Οκτωβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα, δρομολογούνται από διάφορες περιοχές της Αττικής ως εξής:

Ολυμπιακό Χωριό, στις 5 μ.μ. από το Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής (Κακλαμανάκη 21). Μενίδι, στις 5.15 μ.μ. από την πλατεία Κάραβου. Άνω Λιόσια, στις 5 μ.μ. από την τριγωνική πλατεία Άνω Λιοσίων (όπισθεν δημαρχείου). Κόκκινο Μύλο, στις 5.15 μ.μ. από την τριγωνική πλατεία. Ελευσίνα, στις 5.15 μ.μ. από Δημοτικό πάρκινγκ.

Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια καλεί η ΟΓΕ. Καλεί επίσης και η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ).

Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις
– Αγρίνιο: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

– Αλεξανδρούπολη: Στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο.

– Άμφισσα: Στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λαού.

– Άρτα: Στις 8 μ.μ., στην πλατεία Κιλκίς.

– Βέροια: Στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Δημαρχείου.

– Βόλος: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας κινητοποίηση διοργανώνουν εργατικά Σωματεία.

– Γιάννενα: Στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

– Γιαννιτσά: Στις 6.30 μ.μ. στην Πλ. ΕΠΟΝ.

– Δράμα: Στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

– Ζάκυνθος: Στις 7.30 μ.μ. στο παλιό Εργατικό Κέντρο

– Ηράκλειο: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας καλούν εργατικά σωματεία.

– Θήβα: Στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση από σωματεία και φορείς στην κεντρική πλατεία της πόλης.

– Ικαρία: Στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ευδήλου.

– Καβάλα: Στις 18.30 στην πλατεία Καπνεργάτη.

– Καλαμάτα: Στις 7 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

– Κέρκυρα: Στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

– Κοζάνη: Στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

– Λαμία: Στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Ελευθερίας.

– Λάρισα: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

– Λευκάδα: Στις 7 μ.μ. πλ. Αγίου Μηνά

– Λήμνος: Στις 7 μ.μ. στο λιμάνι της Μύρινας

– Μεσολόγγι: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

– Νάουσα: Στις 11 π.μ., στην πλατεία και θα ακολουθήσει πορεία προς το νοσοκομείο. (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

– Ναύπακτος: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

– Ναύπλιο: Στις 6.30 μ.μ., στο νοσοκομείο.

– Ξάνθη: Στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

– Πάτρα: Στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

– Πρέβεζα: Στις 7 μ.μ., έξω από τη Θεοφάνειο.

– Πύργος: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία ΟΤΕ.

– Ρέθυμνο: Στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο

– Ρόδος: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κύπρου

– Σάμος: Στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

– Τρίκαλα: Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

– Χαλκίδα: Στις 6.30 μ.μ. μπροστά στο ΕΚ Εύβοιας

– Χανιά: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Καλέσματα συμμετοχής
«Το μήνυμα «Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του» χρειάζεται να φτάσει παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα», σημειώνει στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

«Στις 13 Οκτώβρη να ακουστεί δυνατά η φωνή των εργαζομένων, στο μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων, για μέτρα προστασίας των δικαιωμάτων και της υγείας τους», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.

«Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο. «Η δίψα για κέρδη που έχουν οι πλουτοκράτες είναι ακόρεστη. Οι θυσίες για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων δεν πιάνουν ποτέ τόπο. Τόπο πιάνουν μόνο οι μαζικοί, οργανωμένοι, αποφασισμένοι για τη νίκη αγώνες!», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

«Αυτοπεποίθηση οι εργαζόμενοι θα νοιώσουν μόνο γνωρίζοντας την δύναμή τους, μέσα από το δυνάμωμα της οργάνωσης τους σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

«Στη βαρβαρότητα αυτή οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να απαντήσουν μόνο με μαζικό, μαχητικό, αγώνα. Δυναμώνοντας το ταξικό εργατικό κίνημα. Αυτός είναι και μόνος φόβος της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, της ΕΕ», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο Νομού Φωκίδας.

«Κλιμακώνουμε τη δράση γιατί δεν πάει άλλο» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

«Δεν αποδεχόμαστε να θυσιάζεται η υγεία του λαού για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.

«Στις 13 Οκτώβρη δίνουμε απάντηση, στέλνουμε μήνυμα και κλιμακώνουμε την πάλη!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας.

«Την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας δε την αφήνουμε στα χέρια τους! Στις 13 Οκτώβρη δίνουμε απάντηση, στέλνουμε μήνυμα και κλιμακώνουμε την πάλη» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

«Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

«Σπάμε τις αλυσίδες. Όλοι και όλες στη διαδήλωση στις 13/10 στην πλατεία Κιλκίς στις 8 μ.μ.», αναφέρει στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο Άρτας.

«Οι επόμενοι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και συνολικά το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων πρέπει είναι ακόμα πιο μαζικοί, ακόμα πιο δυνατοί», τονίζει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών.

«Δεν αποδεχόμαστε την κατάσταση που διαμορφώνουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία για κάθε ζήτημα που αφορά την ίδια τη ζωή και τις ανάγκες μας, να δουλεύουμε εκτεθειμένοι στην πανδημία και με τους άθλιους όρους που αυτοί θέλουν», τονίζει στο κάλεσμά της η ΟΕΚΙΔΕ.

«Στις 13 Οκτώβρη, με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων δίνουμε τη δική μας μαζική και ενωτική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης», σημειώνει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

«Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του» τονίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

«Η μαζική συμμετοχή των Οικοδόμων με τις οικογένειές τους στα συλλαλητήρια στις 13 Οκτώβρη είναι η δική μας απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας», σημειώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

«Απαντάμε στην αντεργατική επίθεση με οργάνωση και αγώνα», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ).

«Οι εργαζόμενοι στις δομές ειδικής αγωγής, αποκατάστασης και πρόνοιας έχουμε κάθε λόγο να συστρατευθούμε με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες και να παλέψουμε ενάντια σε αυτή την πολιτική», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ).

«Στον αγώνα για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά μας», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

Συνδικάτα και φορείς
Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα καλούν Σωματεία, Συνδικάτα και άλλοι φορείς.

Μεταξύ αυτών: Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών ν. Αττικής, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΝΗΗΕΝ, ΠΕΣ ΝΑΤ, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων Cosmote – E-Value Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στην First Data, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το ΣΕΤΗΠ, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, το Συνδικάτο Καθαριστριών – Καθαριστών Ν. Αττικής και Περιχώρων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής – Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού.

«Δίνουμε την απάντησή μας! Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των αυτοαπασχολούμενων», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου (ΠΟΒΣΚΞ). «Αρκετά πληρώσαμε. Αρκετά ματώσαμε. Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας για την υγεία και την επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων», αναφέρει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα καλούν ακόμα:

Τα Σωματεία Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων, Επισιτισμού και Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Εύβοιας, το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων, το Συνδικάτο Κατασκευών Ν. Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ν. Χανίων, ο Σύλλογος Γυναικών (ΟΓΕ) Ν. Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φωκίδας, o Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων ν. Δράμας, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών ν. Τρικάλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Τρικάλων, Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηλείας, Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Καταστήματα του Ν. Ηλείας, ΕΔΟΠ ΔΕΗ Πύργου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Μαγνησίας.

Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Εύβοιας, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, Σωματείο ΝΗΡΕΑ, Σωματείο ΖΟΥΡΑ, Σωματείο ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ, Σωματείο Αλλατίνη, Σωματείο Λιμένος Χαλκίδας, Σωματείο ΑΙΓΙΣ, Παν.Σύλ Μουσικών (Παρ.Εύβοιας), Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας-Εύβοιας, Σωματείο ΛΑΡΚΟ, Σωματείο Τσιμέντων Χαλκίδας, ΕΛΜΕ Εύβοιας, Σωματείο Δήμου Χαλκιδέων, Σωματείο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Εύβοιας, Σωματείο ΔΕΥΑΧ, Σωματείο Εργαζομένων Περιφέρειας Εύβοιας, Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας-μέλος ΟΓΕ, Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου και Μοιρών.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κοζάνης, η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η Ενότητα», το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου.

Επίσης, ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου καλει τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής να δώσουν βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με προσυγκεντρωση στις 6.15 μ.μ. έξω από την Παλαιά Αγροτική Τράπεζα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός