Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία στις 15 Οκτώβρη – Απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια Στις 10 π.μ.Φωτο αρχείου

Φωτο αρχείου


Tην κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας στις 15 Οκτώβρη, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, τα μισθολογικά και ασφαλιστικά κ.ά., αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, αύξηση των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Μια σειρά σωματεία εργαζομένων του δημοσίου απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 15/10 και σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10 π.μ., αλλά και νωρίτερα στο συλλαλητήριο στις 13/10 στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο Βόλο στις 10 π.μ. στον Άγιο Νικόλαο.

«Η αγωνία, η ανησυχία και η ανασφάλεια που νιώθει ο καθένας μας να γίνουν οργανωμένος αγώνας αμφισβήτησης της πολιτικής που μας έχει φέρει ως εδώ. Μπαίνουμε στη μάχη ενάντια στην πολιτική που εκθέτει την υγεία μας στον κίνδυνο της πανδημίας χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ενάντια στην πολιτική που επιτίθεται στο εισόδημα και τα δικαιώματά μας. Με τη δράση μας σπάμε τη σιωπή», σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείο Γεωργίας.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους απ΄ όλους τους κλάδους, τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στη βιομηχανία και τον επισιτισμό, όλους όσους διεκδικούν αγωνιστικά να μην πληρώσουμε ξανά εμείς τη κρίση, ζωή και εργασία με δικαιώματα, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων τώρα, κόντρα στις πολιτικές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών, κόντρα στη βαρβαρότητα ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών», αναφέρει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

«Δίνουμε τη δική μας μαζική και ενωτική απάντηση στην επίθεση της κυβέρνησης. Βάζουμε στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τις δικές μας ανάγκες», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Πετρούπολης.

«Απεργούμε και απαιτούμε: Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Μέτρα προστασίας της υγείας μας στους χώρους δουλειάς. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 15/10 και στην συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10 π.μ., απευθύνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη». Επίσης στην απεργία καλεί και η «ΑΣΕ Εκπαιδευτικών».

Κάλεσμα στους δημοσίους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για το Δημόσιο, στις 15 Οκτώβρη, απευθύνει το ΠΑΜΕ. Επίσης, καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα, στις 10 π.μ., στα Προπύλαια.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 682867Συνολικές αναγνώσεις:
  • 6Αναγνώσεις σήμερα:
  • 319072Συνολικοί επισκέπτες:
  • 6Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ